Προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας λόγω του κορωνοϊού μεταφέρεται προσωρινά στην Αθήνα!! Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης χαρακτήρισε λανθασμένη αυτή την απόφαση καθώς επιβαρύνει το έργο τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι κάτι που αιφνιδίασε κι εμάς. Δεν είχαμε ενημερωθεί για τη μετακίνηση. Κι αν πέρυσι κρίναμε ότι αυτό ήταν σωστό διότι στην Αθήνα η κατάσταση ήταν λίγο πιο βεβαρημένη σε σχέση με την Καβάλα, φέτος θεωρώ ότι ήταν λάθος η απόφαση της διοίκησης. Αν πάρουμε τα στατιστικά, πέρυσι αντίστοιχα τέτοια εποχή στην ΠΕ Καβάλας είχαμε κατά μέσο όρο 2 περιστατικά κορωνοϊού τη μέρα ενώ φέτος έχουμε γύρω στα 350. Με το αποδυναμώνουμε το ήδη αποδυναμωμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας, που έχει μείον 4 συναδέλφους λόγω αναστολής και αυτήν τη στιγμή ο κόσμος δεν είναι σε καραντίνα άρα τα περιστατικά που καλούμαστε να επέμβουμε είναι κι άλλα εκτός κορωνοϊού, όλο αυτό επιβαρύνει πάρα πολύ το έργο μας.

Έφυγαν 3 συνάδελφοι στην Αθήνα για τρεις βδομάδες και μία στη Θεσσαλονίκη για δύο μήνες με μετακίνηση. Με το που ξεκίνησε η νέα χρονιά είμαστε με 4 λιγότερους, συν τους 4 με αναστολή, σύνολο 8 άτομα. Για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση θέλει 10 άτομα. Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι σαν να χάνουμε ένα ασθενοφόρο. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ανάγκες στην Αθήνα αλλά κι εμείς αυτά τα δύο χρόνια είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι. Τέλη Δεκεμβρίου ξεκινήσαμε να παίρνουμε τις οφειλούμενες άδειές μας σιγά- σιγά και τώρα που έφυγαν οι 4, του υπόλοιπο προσωπικό δυσκολεύεται να πάρει άδεια».

ΜΕ 3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «πέραν αυτού, περιμέναμε να γίνουν κάποιες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά και ούτε αυτό έγινε. Πλέον για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και θεωρούμε λάθος αυτήν την κίνηση. Μας δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα εδώ στην Καβάλα. Ας γινόντουσαν προσλήψεις για τα κενά που δημιουργήθηκαν με τους συναδέλφους σε αναστολή. Είμαστε αρκετά εκνευρισμένοι με την όλη κατάσταση που έχει προκύψει.

Αυτήν τη στιγμή έχουμε μείνει με 3 αυτοκίνητα στην Καβάλα. Δώσαμε δύο για να πάνε οι συνάδελφοι στην Αθήνα και αυτό μας δυσκολεύει επιπλέον. Όταν πάρθηκε η απόφαση για την μετακίνηση, είχαμε 5 συναδέλφους σε καραντίνα. Πώς πάρθηκε τέτοια απόφαση να στείλουμε άτομα στην Αθήνα είναι άξιο απορίας. Αυτή η μετακίνηση συνέβη συγκεκριμένα σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το κάνει ακόμη πιο περίεργο. Επιλέχθηκαν η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, η Κοζάνη, τα Γιάννενα , η Λάρισα και η Λαμία. Οι υπόλοιποι δεν έστειλαν. Είναι μια ακατανόητη απόφαση».

Προηγούμενο άρθροΝόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του
Επόμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Τα ψηφιακά βήματα που έγιναν στο Δήμο Καβάλας είναι πάρα πολλά