Ούτε διάψευση αλλά ούτε επιβεβαίωση υπάρχει στο θέμα που προέκυψε από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (5/6) για τα 8 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν (σύμφωνα με πληροφορίες) στο νομό Καβάλας.

Οι πληροφορίες για την ώρα είναι συγκεχυμένες. Αρχικά έγινε λόγος για 8 κρούσματα και ότι πρόκειται για αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων που γίνονται κατά την είσοδο τουριστών. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μερικές ώρες αργότερα, δηλαδή πολύ πιθανό οι τουρίστες να έχουν φτάσει στον προορισμό τους.

Αρχικά το ρεπορτάζ έλεγε ότι από τα τα οκτώ τα πέντε ήταν στο νησί της Θάσου. Ωστόσο με βάση τα δεδομένα τα οποία φαίνεται πως αλλάζουν, πολύ πιθανό οι τουρίστες που είχαν προορισμό το νησί δεν πρόλαβαν να… μπουν διότι ενημερώθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα για το αποτέλεσμα των δειγμάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην Θάσο δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες που ορίζει το πρωτόκολλο, δηλαδή διακομιδή στην Καβάλα ή μεταφορά ασθενούς σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Κύκλοι του υφυπουργού πολιτικής προστασίας φαίνεται πως διαψεύδουν τις πληροφορίες για κρούσματα στην Θάσο.

Φορείς της Καβάλας δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση και αυτό που αναφέρουν είναι ότι το πρωί της Τρίτης θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, ενώ όλοι στην Καβάλα  κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το πως θα χειριστούν την κατάσταση.

Η ενημέρωση στα Μέσα θα γίνει είτε με δελτίο Τύπου είτε με συνέντευξη Τύπου.

Προηγούμενο άρθροΠληροφορίες για 8 κρούσματα κορωνοϊού στο νομό Καβάλας
Επόμενο άρθροΝέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος παίρνουν «όμηρο» τη σχέση ΕΕ – Τουρκίας