Ξεκίνησαν χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών. Ο Διοικητής του κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι συνεχώς προχωρούν οι εμβολιασμοί ενώ χθες έγινε χρήση του εμβολίου AstraZeneca.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένοι 50 εμβολιασμοί της AstraZeneca και συγχρόνως στα άλλα δύο εμβολιαστικά κέντρα κάνουμε τα εμβόλια της Pfizer -132 για τη Δευτέρα. Τα νούμερα αρχίζουν και ανεβαίνουν κι αυτό μας ικανοποιεί. Ελπίζουμε μέσα στο Μάρτιο να έρθουν μεγαλύτερες ποσότητες, αν και ο προγραμματισμός του υπουργείου μέχρι στιγμής πάρει αρκετά καλά και βάση σχεδιασμού του υπουργείου. Έχουν εμβολιαστεί περίπου 600 χιλιάδες άτομα σε όλη τη χώρα μέχρι τώρα.

Η διστακτικότητα του κόσμου άρχισε να υποχωρεί. Τα προγραμματισμένα εμβόλια πάμε με ακρίβεια 95%-96% όσων δήλωσαν να τα κάνουν. Για τους ελάχιστους που δεν έρχονται, υπάρχει έτοιμη δεξαμενή από τα Σώματα Ασφαλείας που εμβολιάζονται από αυτά. Έχουμε τρία εμβολιαστικά κέντρα. Στα δύο κάνουμε τα εμβόλια της Pfizer και στο άλλο της AstraZeneca».

ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πρόσθεσε ότι «τη Δευτέρα είχαμε στην κλινική μας 9 ασθενείς, νούμερο απόλυτα διαχειρίσιμο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η καλή κατάσταση θα συνεχιστεί στην πόλη και το νομό μας. Υπάρχουν θετικά κρούσματα αλλά είναι άτομα που δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Τα κρούσματα διαρκώς μειώνονται, αλλά το λέμε διαρκώς ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και δεν εφησυχάζουμε, για να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει στο νοσοκομείο».

Τέλος είπε ότι η χιονόπτωση δεν δημιούργησε προβλήματα στο Νοσοκομείο καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έκαναν όλα τα απαραίτητα για την ομαλή πρόσβαση και λειτουργία του.

Προηγούμενο άρθροΜε τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Καβάλας για το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται και σήμερα η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ