Πολλά τα παράπονα των επιχειρηματιών της Καβάλας για το πρόγραμμα μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής λόγω του ότι ακόμη δεν έχει γίνει καμία εκταμίευση. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας το απέδωσε στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ που καθυστερεί τις διαδικασίες.

Αρχικά ανέφερε ότι “Καταρχάς θα είναι απαράδεκτο αν δεν δοθεί παράταση. Ήδη τα Επιμελητήρια της ΑΜΘ έχουν στείλει επιστολή και ζητούν τρίμηνη παράταση για το πρόγραμμα και για τους λόγους ότι μόνο 1400 αιτήσεις έχουν ανακοινωθεί επίσημα εκ των οποίων οι 1000 εγκρίθηκαν και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη ενώ οι 377 που απορρίφθηκαν μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση αν βέβαια έχουν ήδη εντοπίσει το λάθος τους.

Άρα οι 21 χιλιάδες αιτήσεις που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί θα είναι άδικο για αυτές, που σίγουρα ένα 30% κόβονται, να μην έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου την αίτησή τους.

Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτούς που πίστεψαν τα λεγόμενα ότι όλοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και σε μια εβδομάδα θα πάρουν τα χρήματα,

Τίποτε δεν έγινε, 10 ημέρες πριν την λήξη παράταση δεν βλέπουμε. Εμείς πιέζουμε και στη Διαχειριστική Αρχή και στη ΔΕΣΜΟΣ μήπως και γίνει κάτι».

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Και πρόσθεσε πως «Στη ΔΕΣΜΟΣ ξέρω ότι έγιναν 90 αιτήσεις για προσλήψεις συνεργατών που θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις των επιχειρήσεων που θέλουν να ενισχυθούν από το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρω αν έγινε η αξιολόγηση. Οπότε μέχρι τις 22 του μηνός δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι. Όταν 25 στελέχη του ΔΕΣΜΟΥ ασχολούνται με την μη επιστρεπτέα και εκ. ευρώ από άλλα προγράμματα μένουν στα αδιάθετα αφού δεν υπάρχει προσωπικό για να ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι.

Το θέμα είναι ότι έλεγαν πώς όλα είναι έτοιμα….. Τι έγινε όμως; Τίποτε….. Ο κόσμος διαμαρτύρεται, ο επιχειρηματίας αναμένει λεφτά και το τι έχει συμβεί αν και το έχουμε αναλύσει πολλές φορές είναι αυτό που μας απασχολεί. Ξέρουμε ποιοι ευθύνονται και ας μην μας προκαλούν. Ας δώσουν τα χρήματα στους επιχειρηματίες. Εδώ τελείωσε και η 6η επιστρεπτέα και εμείς ακόμη μιλάμε για την μη επιστρεπτέα…”

Προηγούμενο άρθροΗ Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θέλει να αξιοποιήσει την πρώην Ορθοπεδική Κλινική της Ιατρικής Εταιρείας
Επόμενο άρθροΣχοινάς: Πώς θα είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Σήμερα παρουσιάζεται από την Κομισιόν