Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, το υποστηρικτικό σκάφος Energean Wave κλήθηκε να μεταφέρει επειγόντως συμπολίτη μας που έχρηζε ιατρικής βοήθειας από την Θάσο στην Καβάλα. 

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 21 Μαρτίου, ο πλοίαρχος του Energean Wave κ. Κωνσταντίνος Δερμεντζόγλου ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας πώς επείγει η μεταφορά άνδρα ηλικίας 85 ετών , ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Έπειτα από άμεση επικοινωνία με τον κ. Νίκο Βογιατζή, Προϊστάμενο του Ναυτιλιακού Τμήματος της Energean στην Καβάλα, αποφασίσθηκε η μετάβαση του Energean Wave στον Πρίνο Θάσου να πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με την προγραμματισμένη μεταφορά προσωπικού της Energean από και προς τις εξέδρες, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μετά την αποβίβαση του προσωπικού της εξέδρας Δέλτα και λίγο πριν τις 8.00, το Energean Waveαπέπλευσε προς τον Πρίνο από όπου και παρέλαβε τον ασθενή, με τη συνοδεία του θεράποντος γιατρού του. Στη συνέχεια, το υποστηρικτικό σκάφοςεπέστρεψε στις εξέδρες για την παραλαβή της βάρδιας για να αποπλεύσει αμέσως μετά για το λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, όπου λίγο πριν τις 9.30  και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ασθενή και τον γιατρό του.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, ο κ. Άγγελος Μαστραντώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Energeanστην Ελλάδα και Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του ομίλου Energean δήλωσε σχετικά:

«Αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στον πλοίαρχο, στο πλήρωμα του Energean Wave και στο Ναυτιλιακό Τμήμα της Energean στην Καβάλα για τη νέα αυτή επείγουσα μεταφορά συμπολίτη μας από την Θάσο μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.  Είναι υποχρέωσή μας και αυτονόητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας σε κάθε περιοχή στην οποία δραστηριοποιούμαστε να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας και με κάθε διαθέσιμο μέσο στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιβάλλει η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και το ήθος της Energean και των ανθρώπων της».

Σημειώνεται ότι ανάλογη επείγουσα μεταφορά ασθενούς από την Θάσο στην Καβάλα είχε πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου και πάλι από το Energean Wave.

Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή ημερίδα: Το διαδίκτυο στην εποχή της πανδημίας: Κίνδυνοι και Προστασία
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην Καβάλα ενισχύθηκαν
με 173.000.000 ευρώ»