Με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Καβάλας για το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης». Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε υπερβάλλον ζήλος από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κόγια και νόμιμα δόθηκε το όνομά του στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Νωρίτερα χθες δήλωσε ότι «η συνάντηση έγινε για να συζητήσουμε, πέρα από κάποια άλλα θέματα που υπάρχουν, για αυτό που προέκυψε με το όνομα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» και την πρόταση που υπήρχε από το Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει για τα θέματά του. Αυτό που θα συζητήσουμε σήμερα (σ.σ. χθες) είναι για το τι θα γίνει από ‘δω και πέρα με το όνομα.

Όλη αυτή η συζήτηση πιστεύω ότι έγινε από υπερβάλλοντα ζήλο της κ. Κόγια. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανακινηθεί τέτοιο θέμα και μάλιστα για έναν άνθρωπο όπως είναι ο Βασίλης Βασιλικός που όλοι ξέρουμε το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ύψος του και πόσο τιμή είναι για την πόλη μας να ασχολείται ο Βασίλης Βασιλικός με τη δική μας Βιβλιοθήκη. Δεν θέλω να πω περισσότερα, για να μην προκαταβάλουμε τη συζήτηση.

Η θέση μου είναι ξεκάθαρη ότι αφενός είναι νόμιμη η απόφαση που είχε παρθεί για την ονοματοδοσία της Βιβλιοθήκης, το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε της προσφορά τους στην κοινωνία από μία δήλωση στην οποία έκαναν και ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει διαφορετικά και δεν ξέρουμε πώς το είπε. Σε τελική ανάλυση, ιδίως στην πολιτική, ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει. Νομίζω δεν μας τιμάει να έχουμε προτάσεις όπως να βγάλουμε το όνομα του Βασίλη Βασιλικού κι όπως επίσης να λογοκρίνουμε το τι έχει πει. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν με τους αρχηγούς».

ΠΡΟΟΔΟΣ

Πρόσθεσε με αφορμή αυτό της συνεργασίας των παρατάξεων ότι «είναι μια πρόοδος σε ό,τι αφορά τη σύγκλιση απόψεων κι ελπίζω αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί, πέρα από τα δικά μας «θέλω». Υπάρχει και το «θέλω» της κοινωνίας το οποίο προφανώς και θέλει να υπάρχει συζήτηση για σοβαρά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δεν συνδιοικούμε το Δήμο Καβάλας, απλώς συζητάμε και αποφασίζουμε για τα σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη μας».

Προηγούμενο άρθροΘάνατος 51χρονης απο το Παγγαίο
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών