“Στον εθελοντισμό βασίζεται μια κοινωνία, στην οποία οι πολίτες της θέλουν να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, συμπληρώνοντας τα κενά που αφήνουν οι θεσμοί της Πολιτείας.

Θέλω να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους εκατοντάδες εθελοντές και τις εθελόντριες του Δήμου μας, οι οποίοι, χρόνια τώρα, έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, βοηθώντας παράλληλα και το έργο του Δήμου σε τομείς Πολιτισμού, Ποιότητας Ζωής, φύλαξης του δασικού πλούτου μας κι αλλού.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, ανακοινώνω ότι σε διαδικασία διαμόρφωσης με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκεται πρόταση για τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Καβάλας.

Στόχος του Δικτύου θα είναι να διαδραματίσει ρόλο στην επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, να βελτιώσει την εικόνα της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και να προσφέρει κάθε είδους στήριξη για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, χωρίς να υποκαθιστά την αποστολή και τις υποχρεώσεις της εκάστοτε δημοτικής Αρχής.

Επίσης, θα δημιουργηθεί «Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Καβάλας», μέλη του οποίου θα μπορούν να γίνουν όσοι κάτοικοι του Δήμου το επιθυμούν.

Πιστεύω πως οι εθελοντές, με τη σημαντική δράση τους, επιβεβαιώνουν ότι, στις πιο δύσκολες συνθήκες, η ανθρώπινη βούληση να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο κάνει τη διάφορα και καθορίζει το μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΠάπας Φραγκίσκος: Όταν έψαλλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά στον Άγιο Διονύσιο
Επόμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Καβαλιώτη ναύτη, Θόδωρου Κάργα, επίλεκτου στελέχους της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών