Στο πλαίσιο της ανάπλασης και της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου σχεδιάζονται έργα οδοποιίας και ύδρευσης και αποχέτευσης στο Περιγιάλι. Στο πλαίσιο αυτό θα κατασκευαστεί ένας κεντρικός οδικός άξονας παράλληλος με αυτό της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού η οποία και θα πεζοδρομηθεί έως τα Νεκροταφεία. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σχολίασε πως ναι μεν είναι ένα έργο σημαντικό πλην όμως η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας του έδωσε μεγάλη προβολή χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό καθώς δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση. .

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “Πράγματι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, πλην όμως εγώ δεν καταλαβαίνω και απορώ για τους πανηγυρισμούς που υπάρχουν και για την τόσο δημοσιότητα που έχει δώσει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Προφανώς επικοινωνιακά γίνονται όλα τα πράγματα και εμείς πια βρισκόμαστε στα σπάργανα αλλά δεν είμαστε σίγουροι επ αυτού.

Δεν έγινε τίποτε, ο Δήμαρχος δεν έχει καμία ενημέρωση από το υπουργείο και επομένως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια επικοινωνιακή ζέση για μια απλή επικοινωνία ή για κάποιες επαφές που είχε απλά στην Αθήνα ο Δήμαρχος.

Θεωρώ ότι πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να γίνει μια κανονική μελέτη του προβλήματος και των λύσεων που δίδονται. Διότι έτσι όπως μας παρουσιάζεται το όλο σκηνικό και η μελέτη όσο μας παρουσιάσθηκε δεν είναι ικανοποιητική η ενημέρωση που είχαμε σε ότι αφορά τα έργα στο Περιγιάλι….».

ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Και ως είθισται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και κυρίως ο Δήμαρχος δεν ενημερώνει καθόλου το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε για το τι πρόκειται να κάνει ούτε και για το τι έχει να κάνει.

Δεν μιλώ απλά αντιπολιτευτικά αλλά μπορεί ο καθείς να δει πόσο ενημερώνει ο Δήμαρχος στη διάρκεια των συνεδριάσεων όπως και μπορεί να δει τι εγκρίσεις υπάρχουν επί των θεμάτων που έρχεται εκ των υστέρων και μας ενημερώνει …..

Για το Περιγιάλι λοιπόν πρέπει σοβαρά να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα γιατί πράγματι υπάρχει πρόβλημα . Είναι μια περιοχή που χρήζει άμεσης επέμβασης από το Δήμο Καβάλας και οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα.

Διότι αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Τι θα κάνουμε, τι πρέπει να κάνουμε, τι επαφές πρέπει να έχουμε και τι συζητήσαμε αυτό το κάνουν όλοι. Αλλά δεν χρειάζεται να βγαίνουμε και να λέμε αυτά. Αν έχουμε κάτι να επιδείξουμε τότε μόνο να μιλήσουμε».

ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Σχολίασε δε πως «Έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι θα έχουμε επαφές και θα περιμένουμε. Αφού δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό γιατί να μιλάμε. Ενδεχομένως ούτε και η επόμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας θα μπορέσει να παρουσιάσει κάτι απτό γιατί εκτός από τις μελέτες απαιτούνται και πολλά χρήματα για να γίνει πράξη το όραμα.

Ακούσαμε όλοι από το Δήμαρχο ότι υπάρχει μια χρηματοδότηση 600 χιλιάδων για το Περιγιάλι αλλά ας δώσουν πρώτα τις 350 χιλιάδες που οφείλουν στην κ. Τσανάκα ακόμη λόγω της φιλοξενίας των προσφύγων στην Καβάλα και μετά να δούμε τι θα γίνει με τα 600 χιλιάδες ευρώ.

Αλλά και έτσι να είναι, 600 χιλιάδες ευρώ δεν φτάνουν ούτε στην αρχή. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Ιακωβίδης μετά είπε ότι αυτή είναι η αρχή αλλά εγώ θα περίμενα αποτελέσματα και μετά να κάνω βαρύγδουπες και επικοινωνιακά ωραίες ανακοινώσεις”.

Προηγούμενο άρθροΣε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματίες των λαϊκών Αγορών και της Καβάλας
Επόμενο άρθροΞεκινούν σήμερα οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Αλεξανδρούπολη