1kavalap1

Δελτίο τύπου απέστειλε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας για τον Ναυτικό Μουσείο:

«Πρώτ’ απ’ όλα εκφράζουμε τη λύπη μας που η μεταξύ μας συνεννοήσεις γίνονται μέσω δημοσιευμάτων στις τοπικές εφημερίδες και όχι με άμεσο διάλογο», αυτά έγγραφε ο κ. Τζανάκος σε επιστολή του προς τον Ο.Λ.Κ. στις 21/10/2009, εμείς απλά επισημαίνουμε την «σταθερότητα» των απόψεων του.

Όσο αφορά την αλήθεια επί της ουσίας του θέματος, πράγματι ο Ο.Λ.Κ.,  με την αριθ. 15/8/24-11-2005 απόφαση του, παραχώρησε το πρώην απεντομωτήριο  στον Κεντρικό Λιμένα Καβάλας για την λειτουργία Ναυτικού Μουσείου, «με τριετή προθεσμία για την λειτουργία του, άλλως αίρεται η παραχώρηση» , όπως ρητά αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση. Στις 21-3-2006 εκδόθηκε η με αριθ. 317 Πράξη παραχώρησης με την οποία υλοποιήθηκε η παραπάνω Απόφαση

Επίσης με την αριθ. 10/9/15-9-2008 εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης του εν λόγω κτιρίου που υπέβαλε το Ναυτικό Μουσείο, με τον όρο ότι οι δαπάνες για την εφαρμογή της θα βαρύνουν το ίδιο.

Μετά την  παρέλευση των (3) τριών ετών που έθετε ως όρο η Απόφαση παραχώρησης για την λειτουργία του Μουσείου και εφόσον ο εν λόγω σύλλογος  δεν έκανε  καμία ενέργεια για την εφαρμογή της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου, ο Ο.Λ.Κ., ως όφειλε, ανακάλεσε  την αριθ. 1/13/19-1-2010  Απόφαση παραχώρησης.

Έκτοτε οι λειτουργικές ανάγκες του λιμένα έχουν αλλάξει και το παλαιό απεντομωτήριο είναι ο μοναδικός στεγασμένος αποθηκευτικός χώρος που εξυπηρετεί τις ανάγκες του λιμανιού.

Για το θέμα της μίσθωσης από τον Δήμο του κτηρίου για την στέγαση του Ναυτικού Μουσείου, που έχει παραχωρηθεί από τον Οργανισμό στον Ν.Ο.Κ.,  ο Ο.Λ.Κ. δεν είχε καμία εμπλοκή αφού κανένα σχετικό αίτημα δεν του υποβλήθηκε , ούτε από το Ναυτικό Μουσείο, ούτε από τον Δήμο Καβάλας, προς τι λοιπόν το μένος κατά του Οργανισμού  που εκδηλώνει  με τις δηλώσεις  του στον τοπικό τύπο ο κ. Τζανακός.

Αν ψάχνει για ανεμόμυλους, ως νέος Δον Κιχώτης,  για να δικαιολογήσει τις άστοχες ενέργειες του, ας ψάξει αλλού.

Προηγούμενο άρθρο«Ονειρούπολη – Το Χωριό του Αη Βασίλη» 2016 -2017
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα