«Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Θάσου λόγω του πολύ υψηλού κίνδυνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 06-08-2020».

Κατόπιν της έκδοσης του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη 06-08-2020, του Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου και λαμβάνοντας υπόψη την υπ. αριθμ. 1031/06-07-2020 (ΑΔΑ: ΨΞ6Α7ΛΒ-Ξ64) Απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και μέσων δασικών εκτάσεων όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και 5 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιά, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι
1.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κυκλοφορία πολιτών και μέσων εντός των κάτωθι δασικών εκτάσεων μέχρι νεωτέρας στις δασικές περιοχές ευθύνης Δασαρχείου ΘΑΣΟΥ:
 Μακρύαμμος-Παραλία Παναγίας (Χρυσή Αμμουδιά)
 Λαιμός – Αρχαίο Θέατρο
2.Εφαρμόζεται ελεγχόμενη κυκλοφορία στις δασικές περιοχές:
 Αγ. Παντελεήμονας – Αγ. Μαρίνα
 Ποταμιά – Πηγές Ποταμιάς
 Θεολόγος θέση Καμίνι
 Λιμενάρια-Κάστρο
 Μαριές-Φράγμα Μαριών
 Μικρό Καζαβίτι-Αγ. Παντελεήμονα
 Καζαβίτι-Τούμπα
3. Απαγορεύεται η χρήση όλων των χώρων αναψυχής και περιαστικού πρασίνου στις ζώνες ευθύνης των Δασαρχείων Καβάλας και Θάσου
4. Απαγορεύεται η κυκλοφορία μηχανημάτων και οχημάτων που μπορεί η χρήση τους να προκαλέσει φωτιά. Εξαιρούνται οχήματα Δασαρχείων, ΕΚΑΒ, και γενικά Υπηρεσιών που εμπλέκονται με τη Δασοπροστασία καθώς επίσης και μόνιμων κατοίκων που έχουν τις οικίες τους όπως επίσης και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις (π.χ. κτηνοτροφικές μονάδες) σε δασικά συμπλέγματα για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών τους. Να αποφεύγονται τις ημέρες υψηλού κινδύνου εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς (π.χ. μελισσοκομικές εργασίες)
5. Απαγορεύεται η μετακίνηση, διαμονή, ελεύθερη κατασκήνωση και περιήγηση εντός των δασών και δασικών εκτάσεων
6. Απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων εκτός των ασφαλτοστρωμένων δρόμων.
7. Απαγορεύεται στους Δασικούς Συνεταιρισμούς, η εκτέλεση εργασιών με αλυσοπρίονο.
8. Οι μόνιμοι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές, παρακαλούνται όπως συνεργάζονται με τις υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.
Παρακαλούμε για την επαγρύπνηση των δυνάμεών μας.

Πολιτική Προστασία Δήμου Θάσου

Προηγούμενο άρθροΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη στην Θάσο | Στο “κίτρινο” η Καβάλα
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας