Αυξημένα είναι τα τροχαία στην Καβάλα γεγονός που επιβαρύνει το έργο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Τσιτσιλικάκης συνέστησε αυτοσυγκράτηση στους οδηγούς.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως “Οι φόβοι μας πριν από το καλοκαίρι μάλλον θα επιβεβαιωθούν. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται. Και αυτό γιατί καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε δυσκολίες τις οποίες είχαμε φαντασθεί αλλά δεν τις είχαμε υπολογίσει, ότι δηλαδή τόσο πολύ θα υπάρξουν. Και αυτό γιατί έχουν ανεβεί πάρα πολύ οι κλίσεις για τροχαία περιστατικά και αν οι επιστήμονες και γενικώς όλοι οι ειδικοί κατάφεραν αρκετά σε ό,τι αφορά την πανδημία και τα εμβόλια, και τα μέτρα κλπ, δυστυχώς για την πανδημία των τροχαίων δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί συνάνθρωποι μας να πέφτουν θύματα τροχαίων είτε με θετικά είτε μα αρνητικά αποτελέσματα. Φοβάμαι ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε θρηνήσει ακόμη περισσότερους από ό,τι μέχρι σήμερα και θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά, είτε από το οικογενειακό είτε από το συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλο έτσι να μπορέσουμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε τροχαίο και γενικώς οποιεσδήποτε καταχρήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε τροχαία περιστατικά!”.

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο ίδιος σημειώνει ότι ελέω καλοκαιριού ο κόσμος πηγαίνει στις θάλασσες και κάνει και καταχρήσεις οπότε και το μέτωπο των πνιγμών είναι ανοικτό για το προσωπικό του ΕΚΑΒ. “Έχουμε δυστυχώς αρκετά ασθενοφόρα, αλλά δεν έχουμε προσωπικό. Τρία το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ είναι τα πληρώματα των ασθενοφόρων αλλά πρέπει να καλύψουν όλο το βράδυ. Οπότε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και αν υπάρξουν πολλά περιστατικά και ίσως και πολλές καθυστερήσεις που εμείς δεν θέλουμε τότε όλα θα είναι πολύ δύσκολα. Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αν πάρουμε στατιστικά τον Ιούνιο που δεν είχαμε καλά σημεία ο Ιούλιος και ο Αύγουστος λογικά θα είναι πολύ πιο δύσκολοι. Γι αυτό προσοχή από όλους. Και εμβόλιο δεν υπάρχει για να νικήσει την ανοησία του καθενός για αυτό και όλοι θα πρέπει να έχουμε το νου μας ότι βγαίνοντας από το σπίτι μας μετά πρέπει να γυρίσουμε υγιείς. Κάποιος θα μας περιμένει και αυτό πρέπει να είναι το κίνητρο για να πάμε παρακάτω” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΤα κρούσματα λιγοστεύουν αλλά είναι αναγκαίο το εμβόλιο, δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης
Επόμενο άρθροΗ Θάσος ανεβαίνει τουριστικά χάρη στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια