Απαραίτητη θεωρεί την παρουσία του κράτους στην κοινωνική πολιτική και ασφάλιση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξ. Κροκίδης απαντώντας στις προθέσεις των δανειστών που ζητούν υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση για όλους. Οι απαιτήσεις αυτές έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και χαρακτηρίζονται ως ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις που δε μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μία χώρα με κοινωνικές δομές όπως το Ελληνικό.

Την πεποίθηση πως με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μέτρο υποχρεωτικής ιδιωτικής ασφάλισης διατύπωσε και ο βουλευτής Καβάλας Κ. Μορφίδης τονίζοντας πως στον πυρήνα του κράτους βρίσκεται η κοινωνική πολιτική.

Έρχεται τροπολογία για το ΕΚΑΣ – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά
Με τροπολογία που μπορεί να καταθέσει ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση, θα ορίζεται ότι η περικοπή του ΕΚΑΣ για περίπου 80.000 συνταξιούχους θα ισχύει από την 1η Ιουνίου του 2016.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση, μετά από συμφωνία με τους δανειστές, θα νομοθετήσει οριστικά να μην επιστραφεί αναδρομικά από 1η Γενάρη 2016 το επίδομα που έλαβαν οι συνταξιούχοι.

Ωστόσο εωτηματικό παραμένει αν θα ζητηθεί να επιστραφεί αναδρομικά το ΕΚΑΣ Ιουνίου που έλαβαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χάνουν τη συγκεκριμένη παροχή με βάση τα νέα κριτήρια του νόμου Κατρούγκαλου.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, σημείωναν ότι θα βρεθεί «λογιστικός τρόπος για να μην επιστραφεί».

 

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ιερέας στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου για κλοπές εικόνων, ιερών λειψάνων και εκκλησιαστικών ειδών
Επόμενο άρθροΜ.Φραντζεσκάκη σε Σύριζα Καβάλας: Αγαπητοί ΄΄σύντροφοι΄΄ η εντολή σας για απόσυρση και συγγνώμη δεν ΄΄περνάει΄΄