Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και έκοψαν και την βασιλόπιτα του με τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε πως ευχή όλων να βελτιωθεί η ποιότητα των συνεδριάσεων.

Όπως δήλωσε χθες το πρωί πριν το Δ.Σ. «είναι η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς και όπως είθιστε θα κόψουμε και τη βασιλόπιτά μας, παρουσία του Μητροπολίτη μας. Ελπίζουμε να πιάσουν οι ευχές του και να έχουμε μια καλή χρονιά και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και θα είναι δύσκολη χρονιά, σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι μια χρονιά προεκλογική και θεωρώ πως λειτουργικά θα είναι δύσκολη για το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά θα φανούμε όλοι αντάξιοι των περιστάσεων για τον σκοπό που είμαστε εκεί».

ΜΙΚΤΗ

Πρόσθεσε ότι «η συνεδρίαση είναι μικτή διότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ίσως να μην μπορούν να παρεβρεθούν. Θέλουμε όμως να έρθουν όλοι, να πάρουν το κομμάτι τους από τη βασιλόπιτα και να τους ευλογήσει ο Μητροπολίτης.

Ευελπιστούμε να μην έχουμε συμπεριφορές που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα, που κάποιοι συνάδελφοι αντιδρούν και δυναμιτίζουν το κλίμα. Είναι κάτι που δεν ταιριάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι έχουμε την ίδια αφετηρία, τη βελτίωση της ζωής μας και την υπηρεσία στους δημότες. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εκεί, για να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον και τον Δήμο Καβάλας. Θα τα δούμε στην πορεία».

Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ

Για το θέμα του νέου δημοτικού συμβούλου κ. Μπουμπούνα που ορκίστηκε είπε ότι «περιμένουμε την απάντηση από την Αποκεντρωμένη. Ορκίστηκε ο κ. Μπουμπούνας αφού ως δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε αν είναι νόμιμη ή όχι η συμμετοχή του. Αυτό είναι ευθύνη άλλων και περιμένουμε να δούμε αν αλλάξει τίποτα. Μακάρι να μην αλλάξει τίποτα και να συνεχίσει να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού αυτές οι παλινωδίες δεν είναι όμορφες και σωστές γενικότερα. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τους κανονισμούς και τους Νόμους. Αυτό είναι προτεραιότητα στα πάντα».

Προηγούμενο άρθροΑγελάδες εγκαταλείφθηκαν από τους κτηνοτρόφους και πεθαίνουν βασανιστικά
Επόμενο άρθροΜετά από 23 χρόνια το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έκοψε τη βασιλόπιτά του