Επανεξελέγη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας ο κ. Σωτήρης Λαζαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο ελπίζει η νέα 4ετία να εξελιχθεί καλύτερα. Από την πλευρά της παράταξης ΔΚΜ που πρώτευσε στις εκλογές έμεινε εκτός Διοίκησης. Ο επικεφαλής της κ. Απόστολος Παυλίδης σημείωσε πως δεν πρόκειται για μία θετική εξέλιξη.

Όπως ανέφερε “Η ΔΚΜ ήταν πρώτη στης Αν. Μακεδονία και δεδομένου ότι μετά τις επαφές που είχαμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί, σε επαφή μαζί μας αποφασίσαμε την συμπόρευση άρα συνολικά έχουμε ένα ποσοστό γύρω στο 43% Όντως αυτό το ποσοστό στο νέο προεδρείο της Διοικούσας δεν εκπροσωπείται, κάτι που σαφώς δεν είναι θετικό. Μιλάω συνολικά για το ΤΕΕ.

Μετά την πετυχημένη συνεργασία που επιβεβαιώθηκε με τις εκλογές του Μαΐου, εμείς εκτιμήσαμε στη ΔΚΜ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να πάμε σε μια μεγαλύτερη συνεργασία και ουσιαστικά να βάλουμε όλες τις παρατάξεις στη διοίκηση και κυρίως στην παράταξη Μηχανικοί Δράμας που έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην άσκηση της πολιτικής εντός του ΤΕΕ επιμένοντας να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο νομό της Δράμας.

Κάναμε λοιπόν πρόταση σε όλους με γνωστό σε όλους επίσης χρονοδιάγραμμα, χωρίς να κρύψουμε κάποια συνάντηση και προτείναμε την αναλογική εκπροσώπηση όλων των συνδυασμών στα προεδρεία, , τόσο της Διοικούσας Επιτροπής όσο και στο όργανο που θα εκλεγεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας.

Εμείς κάναμε πρόταση λοιπόν και για τα δύο όργανα στις εν λόγω παρατάξεις στο σύνολο τους για να στελεχωθούμε με αναλογικό τρόπο, ανάλογα το ποσοστό δηλαδή”.

Η ΟΡΜΗ

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η πρώτη πρόταση έγινε στην ΟΡΜΗ, παράταξη του κ. Λαζαρίδη. «Δεν μας απέρριψαν την πρόταση αλλά επειδή θελαν να την συζητήσουν μας υποσχέθηκαν ότι θα βρεθούμε σε μια δεύτερη συνάντηση. Αντίστοιχα αυτό έγινε και στους Μηχανικούς Δράμας, και στην Πανεπιστημονική και στην ΕΛΕΜ.

Χωρίς απάντηση από ΟΡΜΗ και ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΡΑΜΑΣ, η Πανεπιστημονική μας είπε ότι δε θέλει συμμετοχή, περιμέναμε αλλά ποτέ δεν μας απάντησαν. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή, αλλά δεν έγινε κάτι οπότε λογικά έγιναν κάποιες παρασκηνιακές εκ κρυπτώ συζητήσεις και τηλεφωνικά μάθαμε για συνεργασία χωρίς εμάς.

Σαφώς και όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά θα πρέπει να ενθαρρύνουμε την συνεργασία μεταξύ των συνδυασμών αλλά και των νομών και όχι να φέρουμε συνθήκες διαχωρισμού. Το ΤΕΕ δεν είναι ΤΕΕ Καβάλας, δεν είναι ΤΕΕ Δράμας αλλά Ανατολικής Μακεδονίας,

Και είναι λυπηρό ότι στο κεντρικό ΤΕΕ όλες οι παρατάξεις βρίσκουν φόρμουλες συμπόρευσης και συνεργασίας με συμμετοχή σχεδόν όλων στη διοίκηση και με κυρίαρχη δύναμη τη ΔΚΜ και τον Πρόεδρο κ. Στασινό, εδώ σε εμάς κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Σαφώς και υπάρχουν πιέσεις από παρατάξεις και επειδή υπάρχει η ακτινοβολία του προέδρου του ΤΕΕ άρα γίνονται συζητήσεις, εδώ φαίνεται ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα προσωπικά οφέλη μπαίνουν επάνω από τη διάθεση για συνεργασία και οδηγούν σε αποφάσεις ως αυτή που ελήφθη. Εμείς εκτιμήσαμε ότι ήταν ώριμες οι συνθήκες αλλά προφανώς εκτιμήσαμε λάθος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΣαμαράς – Καραμανλής: «Κοινό μέτωπο» των δύο πρώην πρωθυπουργών – Τα μηνύματα και τα «πυρά» στην κυβέρνηση από το Πολεμικό Μουσείο
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής