Εξαιρείται από τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ η ΔΕΥΑ Θάσου σύμφωνα με την νέα νομοθετική ρύθμιση. Αντίθετα το προσχέδιο των συνενώσεων των ΔΕΥΑ της κυβέρνησης προβλέπει τις συνενώσεις των ΔΕΥΑ Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου κ. Ανδρέας Καλλινικίδης σημείωσε πως το νομοσχέδιο είναι πολύ πρόχειρο και αναμένονται εξελίξεις. «Είμαστε σε στάδιο μελέτης του προσχεδίου με τους συνεργάτες μας καθώς πρόκειται για 50 σελίδες στις οποίες αναγράφονται πολλά αόριστα πράγματα, τα οποία δημιουργούν ερωτήματα, τα οποία φυσικά θα πρέπει να απαντηθούν από τον άνθρωπο που συνέταξε το νομοσχέδιο αυτό. Αναφέρει ότι «θα πρέπει οι 3 Δήμοι της Καβάλας να συνεννοηθούν μεταξύ τους και μπορεί να συμπεριληφθεί και η Θάσος αν το επιθυμεί», όπως ενημερωθήκαμε όμως η Θάσος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Αναφέρει μέσα πως θα γίνει ένα συμβούλιο από έναν αιρετό από κάθε ΔΕΥΑ, τα ποσοστά που δίνουν στην κάθε ΔΕΥΑ 24% ο Δήμος Παγγαίου, 16% ο Δήμος Νέστου και το υπόλοιπο 60% ο Δήμος Καβάλας, αν θελήσει όμως ο Δήμος Θάσου, δεν υπάρχει ποσοστό. Χρειαζόμαστε απαντήσεις, για τον λόγο αυτό την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα σε όλους του Δημάρχους του Νομού Καβάλας ώστε να δούμε τις παρατηρήσεις που θα κάνει η κάθε ΔΕΥΑ για το νομοσχέδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνενωθούμε μιας και αυτό απαιτεί η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι υπάλληλοι να μετακινηθούν σε άλλους Δήμους» όπως τόνισε.
ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ
Δυστυχώς σύμφωνα με τον κ. Καλλινικίδη, όλες οι προσπάθειες για αποφυγή των συνενώσεων έπεσαν στο κενό. «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν, ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ κι έβγαλε ένα πρόχειρο νομοσχέδιο. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης της ΚΕΔΕ, όπως πάντα όμως θα πετάξουν το μπαλάκι στους πολίτες και δυστυχώς πιστεύω πως σε κάποια φάση θα γίνει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ» όπως δήλωσε.
ΑΡΔΕΥΣΗ
Κλείνοντας ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε πως ο Δήμος Παγγαίου έχει άρδευση, οι Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου όμως όχι. Αν δεν συμφωνήσουν οι υπόλοιποι Δήμοι για την άρδευση, θα υπάρχει πρόβλημα μιας και το 85% πηγαίνει στην άρδευση, λόγος για τον οποίο χρειάζονται απαντήσεις από τον υπεύθυνο του νομοσχεδίου αυτού.