19 Σεπτεμβρίου 2024, 19:20
23.8 C
Kavala

Όλα βαίνουν καλώς σε ότι αφορά το θέμα των συνενώσεων των σχολείων στον Δήμο Καβάλας

Με τις καλύτερες ευχές ξεκίνησε η εκπαιδευτική χρονιά και στην Καβάλα. Σύμφωνα με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανασία Γαϊτανίδου δεν υπάρχουν εκλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Όπως τόνισε η κ. Γαϊτανίδου σε δηλώσεις της για το θέμα, «μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου δεν υπήρχε καμία έλλειψη, τώρα κάποιες μικρές άδειες που πήραν οι νεοδιόριστοι αναπληρωτές που ήρθαν, θα καλυφθούν οπότε κινούμαστε σε καλά επίπεδα. Τα σχολεία είναι έτοιμα μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Χρυσούπολη καθώς από την κακοκαιρία που έπληξε περισσότερο τον Δήμο Νέστου, υπήρξαν κάποια δέντρα που έπεσαν στους προαυλίους χώρους. Όλα όμως αποκαταστάθηκαν και ήδη το πρωί της Πέμπτης δέχτηκαν τους μικρούς μαθητές για τον αγιασμό».

ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΥΔΙΑΣ

Πρόσθεσε δε πως «έτοιμο είναι και το παλιό Δημοτικό σχολείο της Λυδίας, στο οποίο στεγαζόταν το Λύκειο των Κρηνίδων και το οποίο μετά την μεταφορά του Λυκείου μετατράπηκε σε ειδικό νηπιαγωγείο. Έτσι λοιπόν το πρώτο Ειδικό νηπιαγωγείο Καβάλας με τις ενέργειες του Δήμου και την αρωγή της Περιφέρειας για τις μεταφορές, στεγάζεται πλέον σε ένα κτίριο το οποίο προσφέρει ποιότητα στην ειδική αγωγή».

ΟΛΑ ΚΑΛΑ

Κλείνοντας η κ. Γαϊτανίδου έκανε λόγο για το θέμα των συνενώσεων των τάξεων των Δημοτικών σχολείων στην Καβάλα όπου τόνισε πως «τα πράγματα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, καθώς οι μαθητές βρέθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και οι γονείς αντιλαμβανόμενοι ότι ένα σχολείο δεν μπορεί να κρατηθεί χωρίς μαθητές. Υπάρχει ακόμα ένα σχολείο, το 14ο το οποίο δεν έχει μαζέψει ακόμα τον ικανοποιητικό αριθμό παιδιών, όλα τα άλλα όμως είναι κανονικά. Εκτός πόλης φυσικά, στα πολύ μικρά χωριά υπήρχαν και υπάρχουν συνδιδασκαλίες. Το αισιόδοξο είναι ότι το Δημοτικό σχολείο της Λεκάνης από μονοθέσιο, έγινε διθέσιο καθώς ξεπέρασε τα 15 παιδιά σε αριθμό, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της εκπαίδευσης. Επίσης το νέο νηπιαγωγείο στις Μαριές της Θάσου όμως δεν έχει μαζέψει ακόμα το ικανοποιητικό αριθμό παιδιών ώστε να λειτουργήσει κανονικά παρόλα τα αιτήματα των γονέων της περιοχής. Ίσως για φέτος έχουν δρομολογήσει οι γονείς την ζωή τους, έτσι το συγκεκριμένο θέμα θα επανεξεταστεί του χρόνου».

Hot this week

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Topics

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

“Βροχή” προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων

Παναγία Καβάλας: "Βροχή" προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img