Αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους όλοι οι Εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως δηλώνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας κ. Γαϊτανίδου Αθανασία.
Αρχικά ανέφερε ότι “από 1η Σεπτέμβρη ανέλαβαν επίσημα καθήκοντα οι εκπαιδευτικοί. Κανονικά υπάρχει η παρουσία στον χώρο του σχολείου και η πρώτη εβδομάδα αρχίζει με επιμορφώσεις και ενημερωτικές συναντήσεις και από την πλευρά της διεύθυνσης αλλά και από την πλευρά των συμβούλων εκπαίδευσης.
Βέβαια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από την πλευρά της Διεύθυνσης έγιναν συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους, Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου και στο Δήμο Θάσου η συνάντησή μου έγινε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και είδαμε θέματα κα αιτήματα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων οπότε όλα προωθήθηκαν στις σχολικές επιτροπές και στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων για να προχωρήσουμε στις εργασίες των απαραίτητων βέβαια που έγιναν κατά τη διάρκεια των διακοπών στον χώρο των σχολείων.
Επίσης πρόσφατα ορκίσθηκαν και οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ70, δασκάλους δηλαδή, Αγγλικών και ένας ειδικής αγωγής οι οποίοι ανέλαβαν στα σχολεία. Οι περισσότεροι έχουν εμπειρία ως αναπληρωτές και μετά από χρόνια έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και ήρθαν πλέον ως διορισμένοι.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι προϋπόθεση να δουλέψεις ως αναπληρωτής”.
ΤΑ ΚΕΝΑ
Η ίδια σημείωσε ότι κενά δεν υπάρχουν. “Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στην θέση τους και είναι έτοιμοι να αναλάβουν ενώ στην Α Καβάλας, η ηπειρωτική Καβάλα, δεν έχουμε κανένα κενό δασκάλου γενικής αγωγής.
Από πλευράς εγγραφών τώρα γίνονται μετεγγραφές Βέβαια αν υπάρξει ανάγκη να γίνει εγγραφή αυτή γίνεται με έγκριση του διευθυντή. Κανένα παιδί δεν μένει εκτός σχολείου.
Όσο για την λειτουργικότητα τα σχολεία μένουν ίδια. Ως προς την οργανικότητα έχουν μειωθεί δύο σχολεία, το Δ.Σ. Καρβάλης και Παληού Αλλά αυτά τα σχολεία από το 2013 λειτουργούν ως 6θεσια και ως 6θεσια θα λειτουργήσουν και τώρα, απλά αλλάζει η οργανικότητα τους και από 12θεσια γίνονται 8θεσια. Αρχίζουμε λοιπόν και να σκεφτεί κανείς ότι όλο τον Αύγουστο έγιναν όλες οι τοποθετήσεις, των μετατιθέμενων, των αποσπασμένων, των υπεράριθμων, των νεοδιόριστων και τώρα είμαστε έτοιμοι για τους λίγους αναπληρωτές που ζητάμε, περισσότερο στην ειδική αγωγή.
Όσο για τα βιβλία έχουν δηλωθεί στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ και είμαστε στη διαδικασία παραλαβής από τα κέντρα διανομής των Δήμων” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι για τα άτομα με παθήσεις των πνευμόνων
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη τροχαίο στο Παληό