%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-800x445

Την προηγούμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας ψηφίστηκε από τη βουλή και η τροπολογία που αναφέρεται στα επιδόματα του ΙΚΑ τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στον ασφαλιστικό φορέα περίπου χίλιοι συνταξιούχοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Για το γεγονός εκφράζουν την ικανοποίησή τους οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας που προώθησαν την τροπολογία, αν και η διευθέτηση του προβλήματος καθυστέρησε.

Σημειώνεται ότι βάσει των ψηφιζόμενων από την ελληνική βουλή μπορούν να γίνουν συμψηφισμοί για τις μελλοντικές καταβολές, εκείνο όμως που ψηφίστηκε δεν έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επέστρεψαν χρήματα στο ΙΚΑ δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν ώστε να τους επιστραφούν. Αντιθέτως, όσοι βρίσκονται σε διαδικασία πληρωμής των χρημάτων μπορούν να ελπίζουν σε συμψηφισμούς, ενώ η επιστροφή στο εξής θα γίνεται άτοκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα υποδεχθεί στην πόλη μας το μεσημέρι τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Βίτσα, που θα φτάσει προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη και τη Δράμα, προκειμένου να ελέγξει τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Φήμες και μάλιστα έντονες στην περιοχή της Καβάλας αναφέρονται σε πιθανή επίσκεψη και του πρωθυπουργού στην πόλη μας. Το σενάριο εμπλέκει τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμφωνία ΤΕΙ και πανεπιστημίων για τη συγχώνευση υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Οι πληροφορίες για την επίσκεψη Τσίπρα στην Καβάλα δεν επιβεβαιώνονται.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ασχολείται και με τη διαδικασία στήριξης υποψήφιων δημάρχων στην περιφερειακή ενότητα. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο διερευνητικές επαφές και συζητήσεις που συνεχίζονται. Οι αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη.

Προηγούμενο άρθροΒυθίστηκε σκάφος στο λιμάνι της Κεραμωτής
Επόμενο άρθρο«Έμφραγμα» στην κυκλοφορία από ακινητοποιημένο Ι. Χ