Μία σημαντική ευκαιρία συζήτησης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μία εποχή που ευνοεί την ισχυροποίηση του προφίλ της περιοχής, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης το East Macedonia & Thrace Forum, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, ο κ. Τοψίδης δήλωσε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον πρώτο αναπτυξιακό πυλώνα της περιφέρειας, καθώς είναι ένα πεδίο με μεγάλη προοπτική και έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα -ώστε με τη χρήση της τεχνολογίας να καταστήσουν τα προϊόντα τους πιο ανταγωνιστικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά- αποτελεί βασικό στόχο του προγραμματισμού της περιφέρειας, η οποία ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπογράμμισε, δε, ότι η γεωγραφική θέση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο γεωστρατηγικό χάρτη, προσδίδοντάς της ένα ισχυρό πλεονέκτημα, σημειώνοντας πως ως σύνορο της Ευρώπης αποτελεί εχέγγυο ασφάλειας για τη χώρα, ενώ ενισχύει το φιλοεπενδυτικό προφίλ της περιοχής. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επένδυση του LNG είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων της περιοχής να εξυπηρετήσει επενδύσεις μεγάλου βεληνεκούς, η προσέλκυση των οποίων μπορεί να επιτευχθεί με συντονισμένες προσπάθειες. Μέσω των συνεργειών, όπως είπε, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο κέντρο εφαρμογής καλών πρακτικών, τεχνολογικών δεδομένων και καινοτομίας, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν σημείο αναφοράς για τη χώρα και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε ειδική μνεία και στη σημαντική, όπως χαρακτηριστικά είπε, άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια ο τουριστικός κλάδος, συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα βελτιωτικών παρεμβάσεων στις πύλες εισόδου, αρχής γενομένης από το Τελωνείο των Κήπων που δέχεται πολύ μεγάλο όγκο τουριστικής και εμπορικής κίνησης, αλλά και τις τουριστικές υποδομές. Προς αυτή την κατεύθυνση δήλωσε ότι ήδη γίνονται επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον ρυθμό προόδου του σχεδιασμού των απαραίτητων έργων.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα δρομολογημένα έργα ανάδειξης ιστορικών μνημείων και τοποσήμων και στη δημιουργία ερευνητικών κέντρων που στοχεύουν στην προσέλκυση νέων επιστημόνων και θα φέρουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθροΗ εξομολόγηση του Νίκου Οικονομόπουλου: “Το τραύμα των παιδιών όταν χωρίσουν οι γονείς παραμένει, δεν σβήνει”
Επόμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Στα πρωινά χειρουργεία είμαστε φουλ, δεν κάνουμε προσλήψεις επειδή δεν έρχονται