Σε μία αιχμηρή ανακοίνωση προχώρησε ο επικεφαλής της “Περιφερειακής Σύνθεσης” Χριστόδουλος Τοψίδης, εξαπολύοντας τα πυρά του προς την διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέροντας πως “παραμένει προβληματική ακόμη και στο επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας”, ενώ έκανε λόγο και για την απόφαση κλεισίματος των συνόρων με την Βουλγαρία (εκτός του Προμαχώνα) γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους επαγγελματίες του τουρισμού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης τονίζει πως:  “Ο τουρισμός της Περιφέρειάς μας δέχθηκε ένα συντριπτικό πλήγμα «!» την απαγόρευση εισόδου τουριστών από όλες τις συνοριακές διαβάσεις που βρίσκονται στα όρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Εξέλιξη, η οποία προκαλεί αυτόματα δραματικές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία μας. Οι εξελίξεις βρίσκουν συνεχώς τη διοίκηση της περιφέρειας απροετοίμαστη να διαχειριστεί τα τρέχοντα θέματα. Εντύπωση προκαλεί ότι από την απαγόρευση εξαιρέθηκε η συνοριακή διάβαση που βρίσκεται στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ! Οι πρόσφατες πανηγυρικές δηλώσεις πανηγυρικές του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και του Περιφερειάρχη θα προκαλούσαν γέλιο σε άλλη περίπτωση, σήμερα προκαλούν θλίψη και οδύνη για τους ανθρώπους του τουρισμού, την αγωνία και τον κόπο των οποίων δεν σέβονται. Την ύστατη στιγμή έστειλαν και μία τυπική επιστολή, η οποία περισσότερο προκαλεί με το χλιαρό της ύφος και το αδιάφορο πνεύμα της”.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης (2/7) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 τόσο για το κλάδο του τουρισμού, ενώ μετέφερε και την εικόνα από τις συνέπειες που αποτυπώνονται στις επιχειρήσεις (ως πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου επιμελητηρίων ΑΜΘ).

Ακούστε όσα δήλωσε από το 23.35

 

“Η διοίκηση Μέτιου δεν έκανε όσα κάνουν όλες οι υπόλοιπες περιφέρειες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας επίκαιρες καμπάνιες προβολής τους επιπλέον δεν υλοποίησε υποσχέσεις για ειδικές δράσεις προώθησης (όπως αυτή που υποσχέθηκε πέρυσι στη Σαμοθράκη) αλλά με κανέναν τρόπο δεν στήριξε έμπρακτα τους επαγγελματίες που υποφέρουν. Έτσι σήμερα, αδιαμαρτύρητα και χωρίς καμία αντίδραση δέχεται να μπει ταφόπλακα στην ήδη πληγωμένη τουριστική οικονομία μας. Για όλη την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη είναι καταστροφική η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία ! Εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση. Οι επενδύσεις που έκαναν για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά από αυτή την εξέλιξη κινδυνεύουν να γίνουν η οριστική ταφόπλακα τους.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη έστω και την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να διεκδικήσει το άνοιγμα των συνοριακών διαβάσεων με ελέγχους όπως ακριβώς προβλέπονται στον Προμαχώνα αλλά και στα αεροδρόμια μας. Η ζημιά είναι ήδη μεγάλη απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Η Περιφερειακή Σύνθεση διεκδικεί για τους πολίτες και για την Περιφέρειά μας”.

 

Προηγούμενο άρθροΠήγε να πουλήσει το κινητό του και τον πλήρωσαν με πλαστό αποδεικτικό 850 ευρώ
Επόμενο άρθροΑπαγχονίστηκε γυναίκα στο Πολύστηλο