Αποκλιμάκωση παρατηρείται στο θέμα της πανδημίας στην Καβάλα. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μία περίεργη καμπή της πανδημίας. Παρατηρούμε μια σταδιακή ύφεση αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή διασπορά. Υπάρχουν αρκετές μολύνσεις στην κοινότητα. Αυτό που φαίνεται είναι ότι το σύστημα υγείας έχει ελαφρυνθεί αρκετά, δεν δέχεται την πίεση που δεχόταν. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε ως Πολιτεία και ως κοινωνία με προσοχή. Διότι δεν θέλουμε να έχουμε πάλι πισωγυρίσματα. Αυτά θα είναι τα χειρότερα. Ο κόσμος κυρίως από αυτά τα πισωγυρίσματα κουράστηκε. Υπάρχει γενικότερα μια κούραση και μετά από δύο χρόνια κάπου θέλεις να τελειώνεις με αυτό το πράγματα. Αλλά δεν είναι στο χέρι μας, έτσι είναι η φύση, οι ιοί είναι απρόβλεπτοι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, να προσέχουμε και να εμβολιαζόμαστε».

ΕΜΒΟΛΙΟ

Για το καινούργιο εμβόλιο της NovaVax είπε ότι «είναι της παλιότερης τεχνικής, μαζί με άλλα δύο πρωτεϊνικά. Δεν παίζει μεγάλη σημασία τι εμβόλιο θα κάνεις. Όλα τα εμβόλια για να βγουν στην κυκλοφορία έχουν περάσει προηγουμένως εξονυχιστικούς ελέγχους. Το θέμα δεν είναι αν πρόκειται για καλύτερο εμβόλιο, ίσα- ίσα που η αποτελεσματικότητά του υπολείπεται κατά το ελάχιστο των υπολοίπων αλλά είναι εξίσου αποτελεσματικό, είναι εξίσου ασφαλές με πολύ λίγες ανεπιθύμητες ενέργειες. Θα το δούμε όταν γίνει ευρέως σε πάρα πολλά άτομα. Είναι ένα επιπλέον εμβόλιο κι όχι κάτι εντελώς καινούργιο που αλλάζει τα δεδομένα».

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ

Για την τοποθέτηση των δύο νέων απινιδωτών είπε ότι «ότι στο δίκτυο που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια –και την συγχαίρω που συμμετέχει σ’ αυτήν την προσπάθεια- τοποθέτησε με δικές της δαπάνες τους απινιδωτές που έχουμε βάλει ήδη σε 10 σημεία σε όλο το νομό. Πρόσθεσε άλλους δύο, στην Κεραμωτή και το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Τα λιμάνια είναι σημεία που έχουμε μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, ειδικά το καλοκαίρι, κι εκεί είναι πιο μεγάλη η πιθανότητα να συμβεί κάτι ανεπιθύμητο. Αυτοί οι απινιδωτές είναι ελεύθεροι στο κοινό, σε οποιοδήποτε γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για να τον χρησιμοποιήσει, 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Όποιος καλός Σαμαρείτης μπορεί και γνωρίζει πώς να βοηθήσει τον συνάνθρωπο είναι στο χέρι του να το κάνει».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη – Σκρέκα με φόντο την ενεργειακή κρίση
Επόμενο άρθρο“Κινδυνεύουμε να δούμε χιλιάδες λουκέτα το επόμενο χρονικό διάστημα” δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας