Σε αποκλιμάκωση βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλας. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος δήλωσε πως πράγματι είμαστε σε αποκλιμάκωση αλλά βρίσκονται σε φάση αναμονής για το επόμενο στέλεχος του κορωνοϊού.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι υπάρχει μια αποκλιμάκωση την οποία άλλωστε αναμέναμε. Είχαμε την κορύφωση στις αρχές του Αυγούστου, οπότε το κύμα αυτό έρχεται σιγά σιγά προς την πτώση του. Από εκεί και μετά η προσοχή θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, ειδικά στα άτομα που κινδυνεύουν από τον ιό…

Τα άτομα μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας πρέπει να συνεχίσουν να προσέχουν πολύ. Για τους υπόλοιπους τώρα, η ζωή μας έτσι και αλλιώς κυλάει κανονικά από ό,τι βλέπετε και ουσιαστικά μέτρα δεν υπάρχουν πουθενά. Αναμένουμε να δούμε το επόμενο στέλεχος του ιού.

Θα δούμε σίγουρα και άλλα στελέχη, το πότε όμως θα έρθουν, τι προβλήματα θα δημιουργήσουν, πόσο μεταδοτικά θα είναι, πόσο λοιμογόνα θα είναι, αν θα προκαλούν βαριά νόσηση ή όχι αυτό αναμένεται να το δούμε. Αλλά είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται οπότε είναι λογικό ότι θα έχουμε και άλλα στελέχη! Μακάρι να είναι ακόμη περισσότερο προς το ηπιότερο όπως ήταν η Όμικρον “..

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν μέτρα. “Μόνο ο κόσμος και είναι αρκετοί αυτοί και σωστά κατά τη γνώμη μου, φορούν μια μάσκα όταν είναι σε ένα κλειστό χώρο. Αυτό όμως το κάνει όποιος επιθυμεί Άρα. δεν βλέπω κάποιο άλλο ουσιαστικό μέτρο να υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ακόμη και στα σχολεία η τάση είναι πλέον η μάσκα να είναι προαιρετική και όλα να γίνονται κανονικά. Γενικότερα αυτή είναι η τάση και δεν είναι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς. Στην Ευρώπη τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο ισχύει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άλλες χώρες. Είμαστε σε μια περίοδο που επιδημιολογικά δικαιολογείται κάτι τέτοιο, δεν δικαιολογούνταν βέβαια αυτό στην αρχή του καλοκαιριού που είχαμε τεράστια έξαρση αλλά όπως και να είναι αφού νόσησε ο μισός ελληνικός πληθυσμός, είναι λογικό να υπάρχει μια ανοσία στην Όμικρον πλέον και γι αυτό και έχουμε αυτή την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Ως Έλληνες αξίζουμε κάτι καλύτερο από τα επιδόματα
Επόμενο άρθρο“Ελπίζουμε ο χειμώνας που έρχεται να είναι κανονικός” δηλώνει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής