Θύμα επίθεσης φέρεται να έπεσε την Κυριακή 21/04 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη, στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Γυναίκα πλησίασε την βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε. Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της κα Δεληκάρη.

«Πρόκειται για μια γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται εκεί, έγινε και στενοχωρήθηκε πολύς κόσμος. Και ο ιερέας και οι κυρίες του Φιλοπτώχου που με κάλεσαν εκεί και πρέπει να τις βοηθήσουμε. Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για υποψήφια βουλευτή της Νίκης, εγώ δεν τη γνωρίζω δεν γνωρίζω κάτι», περιγράφει η κ. Δεληκάρη.

«Πρώτη φορά πήγα σε αυτόν τον ναό, με καλωσόρισε ο ιερέας και χάρηκε που με είδε. Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”.

Ήταν αντίδραση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βρισκόταν στον ναό μαζί με άλλα δύο άτομα», τονίζει η βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της γυναίκας. «Δεν είναι αυτή η εικόνα της Καβάλας όμως, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εγώ το ξέχασα, δεν θέλω να δώσω σημασία και το προσπερνώ», καταλήγει.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.
Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία.
Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.
Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα.

Προηγούμενο άρθροΦθορές στο οδόστρωμα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Καταδικάζω την επίθεση που δέχθηκε η Αγγελική Δεληκάρη