16 Σεπτεμβρίου 2024, 22:22
21.6 C
Kavala

Χάσμα στο Ισραήλ: Διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου για τον θάνατο των ομήρων – Έντονες πιέσεις για την πολιτική του στη Γάζα

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή πήραν νέα δραματική τροπή την Κυριακή, όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα έξι Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα. Η ανακάλυψη αυτή από τον IDF πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, καθώς πολλοί πολίτες κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αποτυχία σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, η οποία θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στην απελευθέρωση των ομήρων.

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πώς δολοφονήθηκαν οι 6 όμηροι – Οργή των συγγενών τους κατά του Νετανιάχου
Οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές (IDF) ανακοίνωσαν την ανεύρεση των πτωμάτων στην πόλη Ράφα, στον νότιο τομέα της Γάζας. Μετά από ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι οι όμηροι είχαν δολοφονηθεί με πυροβολισμούς εξ επαφής, 48-72 ώρες πριν βρεθούν, κατηγορώντας τη Χαμάς. Τα θύματα, των οποίων τα πτώματα επαναπατρίστηκαν, είναι οι Κάρμελ Γκατ, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσαλμί, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Αλμόγκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο.

Οργή λαού

Αργότερα σήμερα, διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, με διαδηλωτές να κατηγορούν τον Νετανιάχου για τον θάνατο των ομήρων. Στην Ιερουσαλήμ, οι δρόμοι πλημμύρισαν από πολίτες που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και πανό με τις φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ άλλοι απέκλεισαν κύριες οδούς, διαμαρτυρόμενοι έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού.

Hot this week

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μνήμες Τρύγου» στον Ποτό Θάσου

Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στο θεατράκι του Ποτού το Σάββατο...

Topics

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μνήμες Τρύγου» στον Ποτό Θάσου

Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στο θεατράκι του Ποτού το Σάββατο...

Ευχαριστήριο Λέσχης Καταδρομών Καβάλας

ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Κύριε Δήμαρχε, Με την παρούσα...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img