Στάση αναμονής τηρούν οι Ιδιοκτήτες Σχολών Υποψηφίων Οδηγών Καβάλας καθώς είναι προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για τα επιδόματα των εξεταστών υποψηφίων οδηγών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ιδιοκτητών Σχολών κ. Ανδρέα Κορδύλη η κατάσταση είναι ασαφής καθώς δεν γνωρίζουν αν οι εξεταστές θα επιστρέψουν στις εξετάσεις.

Όπως ανέφερε αρχικά «Αισίως κλείσαμε 4 μήνες χωρίς εξετάσεις. Βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφισθεί, δεν έχει γίνει ακόμη νόμος του κράτους. Τη Δευτέρα θα περάσει πρώτα προς συζήτηση και διαβούλευση και με όποιες αλλαγές αν ψηφισθεί αυτό θα γίνει σε 2 εβδομάδες.

Παρόλα αυτά αν και προχώρησε ένα βήμα η κατάσταση, δεν είμαστε αισιόδοξοι ακόμη, καθώς από την υπηρεσία υπήρξε μια απόφαση συνέχισης της αποχής – η απόφαση πάρθηκε από την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων στις 28 του μηνός – οπότε από τότε έως σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι.

Άλλωστε και εμείς ενημέρωση περιμένουμε από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Καβάλας για να δούμε τι θα αποφασίσουν τελικά οι υπάλληλοι, διότι υπάρχει μια τάση να σταματήσει η αποχή, αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Για αυτό και περιμένουμε».

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν εδώ και τέσσερις μήνες (από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018) να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν το πολυπόθητο δίπλωμα, το οποίο είναι απαραίτητο για προσωπικούς ή και βιοποριστικούς λόγους.

Οι εξεταστές προκήρυξαν νέα αποχή, έως χθες 1η Φεβρουαρίου 2019, είτε αυτές προγραμματίζονται εντός είτε εκτός ωραρίου εργασίας. Το συνδικαλιστικό τους όργανο (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας) έχει χαρακτηρίσει ανούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών ότι απεστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για την αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών (δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση για εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018 έως 28/9/2018).

Παράλληλα, τα μέλη της Ομοσπονδίας των εξεταστών ζητούν την απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

ΦΟΒΟΣ

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Κορδύλη, ακόμη και αν ψηφισθεί το νομοσχέδιο δεν είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν ως πρέπει. «Το να δίδουμε ένα και δύο άτομα εξετάσεις δεν βοηθά σε σχέση με τον κόσμο που περιμένει.

Θέλουμε να  ξεκινήσουν οι εξετάσεις να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, κάθε επιτροπή δηλαδή να έχει 6 συν 2 υποψηφίους, το οποίο βάσει νόμου γίνεται, ώστε να ξεμπλοκάρει λιγάκι το όλο σκηνικό.

Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και έλλειψη εξεταστών, έχουν κατατεθεί και τρεις αιτήσεις εξαίρεσης για τον Φεβρουάριο από εξεταστές, οπότε στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουμε το πολύ πέντε επιτροπές.

 

Αυτό σημαίνει ότι γενικά δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σχετικά με τον κόσμο που περιμένει. Βέβαια ας δούμε λιγάκι και την εφαρμογή του νομοσχεδίου, γιατί έτσι όπως είναι οι παρατάσεις που δόθηκαν και οι αναβολές ίσως για 3 μήνες πρόχειρα δουλέψουμε και κάνουμε εξετάσεις και μετά να έχουμε και πάλι τα ίδια. Για αυτό και θέλουμε να φτάσουμε στην ρίζα του κακού, στο Νομοσχέδιο δηλαδή, για να δούμε τι θα περάσει και τι όχι. Διότι δεν είναι λύση 3 μήνες να κινηθούμε και μετά πάλι τα ίδια, πάλι να σταματήσουμε. Υπάρχουν βασικά θέματα, όπως αυτό με τους πολίτες άνω των 74 ετών και της ανανέωσης των διπλωμάτων οδήγησης των….

Και εμείς και τα μέλη της Ομοσπονδίας των εξεταστών ζητούμε την απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Για αυτό και λέω ας δούμε το νόμο, ας δούμε αν ο 74χρονος θα πρέπει να επανεξεταστεί, αν θα πρέπει να είναι ο άνθρωπος μόνος ή με εξεταστή εντός του αυτοκινήτου. Μεσοπρόθεσμα γενικά δεν βλέπω να λύνεται κάτι» κατέληξε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΑπόλυτη ετοιμότητα στον ΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό
Επόμενο άρθροΛιγότερους υπολογιστές και κινητά αγοράζουν οι Έλληνες!