Φώτης Πούλος: Γύρω στο 1.20 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα

Μειωμένη κατά 20 με 25 λεπτά, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η έναρξη διάθεσης του οποίου αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, με την προϋπόθεση φυσικά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου να βρίσκονται στα σημερινά επίπεδα.

”Δεν μπορώ να προβλέψω τι πρόκειται να γίνει τΙς επόμενες 15 ημέρες με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα σίγουρα θα ξεκινήσει 20 με 25 λεπτά χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Δεν μπορούμε από τώρα να κάνουμε μία μακροχρόνια πρόβλεψη για την τιμή έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης”, δήλωσε σχετικά, ο Φώτης Πούλος, πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας.

ΈΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΙΕΘΝΩΣ

”Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές τα καύσιμα είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν και οι τιμές τους ανεβαίνουν και κατεβαίνουν ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις και το παιχνίδι που γίνεται στα μεγάλα χρηματιστήρια παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο είναι κοντά στα 75 δολάρια το βαρέλι. Έχει αυξηθεί λίγο τις τελευταίες τρεις ημέρες σε σχέση με αυτά που ίσχυαν το τελευταίο 10ήμερο, ωστόσο και πάλι στα επίπεδα που βρίσκεται η τιμή του είναι σίγουρα κάτι θετικό, αν σκεφτούμε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Είχαμε δει ότι με την έναρξη κάποιων πολέμων ή εχθροπραξιών, είτε στη Μέση Ανατολή, είτε στην Ουκρανία, η τιμή του πετρελαίου εκτοξευόταν, κάτι που δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή και αυτό είναι θετικό για την παγκόσμια οικονομία και πολύ περισσότερο για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες καταναλωτές”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πούλος.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

”Αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καβάλας η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1,75 ευρώ το λίτρο και η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,52 ευρώ το λίτρο. Ευελπιστούμε να κρατηθούν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα για να υπάρχει μία δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν και πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν στον χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Γενικότερα τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, υπάρχει μια οικονομική δυσπραγία σε όλα τα νοικοκυριά, το βιώνουμε όλοι σε καθημερινή βάση. Υπάρχει ένας μεγάλος περιορισμός σε όλα τα προϊόντα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος και για άλλη μια φορά πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες ότι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά πρώτης ανάγκης”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Φώτης Πούλος.

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες