Στην συνοικία Νεάπολης εφαρμόζεται το πρόγραμμα Τοπικής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεάπολης κ. Ζήσου Μάρκος σημείωσε πως το πρόγραμμα προωθεί δράσεις προς όφελος του περιβάλλοντος.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πνεύμα της ολοκληρωμένης τοπικής πρωτοβουλίας για το κλίμα. Σε αυτό συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας ως ένας από τους ευρωπαϊκούς εταίρους και έχει επιλεχθεί η Νεάπολης ως κατάλληλος τόπος για να εφαρμοσθούν κάποιες από τις δράσεις του προγράμματος.

Ουσιαστικά αυτό το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενεργοποίηση και στην ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας για τη νομιμοποίηση πράσινων πρωτοβουλιών. Προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσει τους πολίτες και τις τοπικές ομάδες να λάβουν δράσεις με τον σκοπό της επιτάχυνσης μετάβασης προς την βιωσιμότητα. Ουσιαστικά είναι ένα πρόγραμμα που μαθαίνει τον κόσμο των τοπικών κοινωνιών να σκέφτεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Να προσπαθεί να υιοθετήσει μέτρα και δράσεις που να αποσκοπούν στην βιωσιμότητα μέσα από πράσινο προσανατολισμό.

Δεν είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ρέουν τα κονδύλια και έτσι θα αλλάξει το τοπίο της περιοχής. Είναι κάτι που ενεργοποιεί τους ίδιους τους πολίτες της γειτονιάς. Τους βάζει δηλαδή σε μια διαδικασία να σκεφτούν και να προβάλλουν κάποιες προτάσεις τους.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στα στάδιο των συσκέψεων και των εργαστηρίων. Και αυτό γίνεται σε συνεργασία με την κ. Χατζηβαρύτη που εκπροσωπεί προς εμάς αυτό το πρόγραμμα οπότε κάνουμε κάποιες συσκέψεις και συναντήσεις και μάλιστα άμεσα θα κάνουμε μια επαφή με φορείς που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν για αυτό τον σκοπό, ήτοι Επιμελητήριο, Οψόμεθα είς Φιλίππους και ευελπιστούμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση, ίσως και των κατοίκων στης συνοικίας της Νεάπολης”.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Αναφορικά με το πρόγραμμα Ανακύκλωσης στην περιοχή τόνισε ότι “Προχωράει εξάλλου κανονικά το πρόγραμμα ανακύκλωσης με τους καφέ κάδους και νομίζω ότι είναι και πολύ αποτελεσματικό. Δεν έχω επικαιροποιημένα στοιχεία αλλά ξέρω ότι ο κόσμος συμμετέχει και υπάρχει ενδιαφέρον από όλους. Η συνοικία μας οικοδομήθηκε εντελώς άναρχα. Δεν τηρήθηκε τίποτε από αυτά που προβλέπονταν. Άλλα είχαν αποτυπωθεί στο χαρτί και άλλα έγιναν τη δεκαετία του 90….. Τώρα ελπίζουμε και εμείς με κάποιες δράσεις και κάποιες πρωτοβουλίες και δικές μας και από το Δήμο Καβάλας να αλλάξουν κάποια πράγματα”.

Προηγούμενο άρθροΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Μέρος της λίστας έφτασε στα χέρια της μέσω WhatsApp – Τα ονόματα που «κλειδώνουν» στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Επόμενο άρθροΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Έβρο: Επιθεώρησε σχηματισμούς και μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού