Υποχώρησαν κατά πολύ οι εμβολιασμοί στην Καβάλα και στο Νοσοκομείο της

Ομαλότητα επήλθε στα κρούσματα στο νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη, δυστυχώς, έχουν μειωθεί κατά πολύ οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχει μια κάμψη στους εμβολιασμούς όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και πανελλαδικά. Πριν ένα χρόνο, που εμβολιάζαμε 7 μέρες τη βδομάδα, είχαμε φτάσει τους 110 χιλιάδες εμβολιασμούς ημερησίως. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμοί είναι γύρω στις 14-15 χιλιάδες. Αντίστοιχα στην Καβάλα υπάρχει κάμψη, αν και την Πέμπτη τα νούμερα ήταν καλά. Έγιναν 348 εμβολιασμοί σε Καβάλα, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη και 30 στη Θάσο. Από αυτούς κυρίως αφορούν την αναμνηστική δόση. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η καθηγήτρια παιδιατρικής κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο αν θα χρειαστούμε 4η δόση κάτι με το οποίο θα ασχοληθούμε ενδεχομένως από το φθινόπωρο. Δεν ξέρουμε ακόμη αν θα αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ή τους ευάλωτους οργανισμούς. Οι περισσότεροι κάνουν, λοιπόν, την αναμνηστική δόση και πολύ λίγοι ξεκινούν τώρα τον αρχικό τους εμβολιασμό».

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ

Πρόσθεσε «αυτό που πρέπει να μας απασχολεί τώρα είναι να συνεχίσουμε να δείχνουμε προσοχή διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον κορωνοϊό. Ιδίως τα δύο σκληρά νούμερα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι, πάνω από 350 νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ όλης της χώρας και την Πέμπτη είχαμε 51 θανάτους, που αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες. Είναι πολύ υψηλά τα νούμερα για να χαλαρώσουμε εντελώς. Βέβαια το έχουμε ανάγκη να χαλαρώσουμε. Δύο χρόνια πανδημίας μετά από 10 χρόνια μνημονίων, έχουμε υποφέρει όλοι. Ας χαλαρώσουμε με προσοχή, να φοράμε τη μάσκα εκεί που χρειάζεται και να συνεχίσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση. Αυτά τα δύο μέτρα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος. Και βέβαια υπάρχει ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο της Novavax είναι της παλιάς τεχνολογίας για όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν με τα άλλα κι εμείς τους περιμένουμε στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας».

Hot this week

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στις στροφές του Αγίου Σίλα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου...

Eurotaxi Καβάλας: Πρώτος σε ψήφους ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γεράσιμος Τερλάκης

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Eurotaxi Καβάλας έγιναν γνωστά,...

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την ξαφνική απώλεια του Στέφανου Μυτακίδη

"Η αδόκητη απώλεια του Στέφανου Μυτακίδη μάς γέμισε όλους...

Σ.Ιγνατιάδης: Πράσινο φως για το Βερούλειο γήπεδο Καβάλας με χρηματοδότηση 800.000€

Μια σημαντική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας! Εκδόθηκε...

Topics

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό στις στροφές του Αγίου Σίλα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου...

Eurotaxi Καβάλας: Πρώτος σε ψήφους ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γεράσιμος Τερλάκης

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Eurotaxi Καβάλας έγιναν γνωστά,...

Σ.Ιγνατιάδης: Πράσινο φως για το Βερούλειο γήπεδο Καβάλας με χρηματοδότηση 800.000€

Μια σημαντική εξέλιξη για τις αθλητικές υποδομές της Καβάλας! Εκδόθηκε...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες