Ελλείψεις έχουν προκύψει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας σε ειδικούς κλάδους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φώτης Νικολάου σημείωσε ότι πρόκειται για κενά σε εκπαιδευτικούς για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Αρχικά ανέφερε ότι “Υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά αλλά σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Μιλάμε για τα τμήματα ένταξης και για τα τμήματα παράλληλης στήριξης. Εδώ επικαλούνται την έλλειψη εκπαιδευτικών στους πίνακες ενώ θα πρέπει να πούμε ότι έχουμε εκπαιδευτικούς εκτός πινάκων!

Έρχεται Γενάρης και ακόμη έχουμε μαθητές που αναμένουν έγκριση για εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης. Οπότε εμείς απαιτούμε να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί ειδικότητας, για κάθε παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και όλα αυτά βέβαια, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, τα ΚΕΔΑΣΥ που γνωρίζουμε».

Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Και πρόσθεσε πως «Δεν είναι πολυτέλεια αυτή η εκπαιδευτική παράλληλη στήριξη. Είναι ένα δικαίωμα! Ελπίζω στο νέο έτος, από το Γενάρη και μετά δηλαδή, να λυθούν τα προβλήματα και εμείς περιμένουμε να περάσουμε καλά Χριστούγεννα και βλέπουμε στο νέο έτος.

Κενά γενικής παιδείας άλλα δεν έχουμε. Κενά δημιουργούνται τώρα μόνο στα νηπιαγωγεία. Υπάρχουν νηπιαγωγεία μονοθέσια, και καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα από νηπιαγωγούς που λόγω ασθενειών δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο τους. Άρα αναγκάζονται ή να κλείσουν το νηπιαγωγείο οπότε και εδώ θα έπρεπε η πολιτεία να μεριμνήσει και να υπάρξει σε κάθε διεύθυνση ένας συνάδελφος, ώστε να μπορούν να στηρίξουν αυτά τα φαινόμενα.

Τέτοιες καταστάσεις έχουμε πάρα πολλές και υπάρχουν και στα δημοτικά σχολεία. Απλά εκεί δεν φαίνονται πάρα πολύ διότι καλύπτονται τα κενά στα δημοτικά. Στα νηπιαγωγεία που υπάρχει μια ή ένας νηπιαγωγός αν λείπει αυτός, δυστυχώς δεν έχουμε δεύτερο άτομο για να στηρίξει την σχολική μονάδα».

Προηγούμενο άρθροΗ Egnatia Aviation αναζητά Μαθηματικούς και Φυσικούς
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Βασίλης Καρράς