Για την “Μαύρη τρύπα στον ΕΦΚΑ”, για το νέο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, που ήρθε να αντικαταστήσει τον “Φιλόδημο” και το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” που όπως αναφέρει πρόκειται για “εκ περιτροπής εργασία ή απόλυση” για τους εργαζομένους που εντάσσονται σε αυτό, μίλησε μεταξύ άλλων το πρωί της Παρασκευής (19/6) στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντικατέστησε για επικοινωνιακούς λόγους το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το «Αντώνης Τρίτσης»: “Η κυβέρνηση συνεχίζει την πάγια τακτική της, να οικειοποιείται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς, με έναν ύπουλο τρόπο και άδικο για τη νοημοσύνη των πολιτών. Κατάργησε τον “Φιλόδημο” με την αιτιολογία ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μία νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε αυτόν τον τομέα. Εμείς ζητήσαμε να επιδειχθεί η νέα συμφωνία και ποτέ δεν παρουσιάστηκε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει. Σκοπός ήταν να αλλάξει όνομα στον “Φιλόδημο” και να το παρουσιάσει σαν δικό της έργο. Τα έργα τα οποία είχαν προκηρυχθεί και δρομολογηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα δοθούν σε φίλους και ημετέρους. Τα έργα θα υλοποιηθούν με αδιαφανείς διαδικασίες”. δήλωσε η κ. Ελευθεριάδου.

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως, “ο ΕΦΚΑ εμφανίζει έλλειμμα της τάξης του 1δις.ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του 2020 και ακόμη δεν έχουμε δει τη συνέχεια, με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την ελαστικοποίηση της εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ τα έσοδα του ΕΦΚΑ μειώνονται κατακόρυφα”.
Σημείωσε επίσης ότι το ΕΤΕΑΕΠ αυτή τη στιγμή καταγράφει έλλειμα της τάξης των 75 εκατ. ευρώ κάθε μήνα και αν αυτό συνεχιστεί στο τέλος της χρονιάς θα έχει έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ καθώς και ότι δεν έχουν καλυφθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Είναι δε “τόση η εχθρικότητα της κυβέρνησης προς τον κόσμο της εργασίας, όση και η ανακολουθία της, που ενώ στο νόμο με τον οποίο συστήνεται ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αναγράφεται ως δήθεν σκοπός η διατήρηση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, έρχεται στο ίδιο άρθρο να προβλέψει απαγόρευση απόλυσης ΜΟΝΟ για τους εργαζομένους που θα υπάγονται στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, οδηγεί σε μείωση μισθών 20%, υπηρετεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, δεν ελαφρύνει τις επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δεχθούν μείωση στον μισθό τους ή την απόλυση. Η αγορά υποφέρει δεν έχει ρευστότητα, οι εργαζόμενοι είναι σε πλήρη ανασφάλεια, η ανεργία στα ύψη  και τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να μην μπορούν να πληρώνουν τις συντάξεις.

Ακούστε όσα δήλωσε η Τάνια Ελευθεριάδου στο Lobby 101.8 από το 22.56 (part1)

και από την αρχή στο part 2 έως το 10.20

 

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος | «Εξωπραγματικές αυξήσεις στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών»
Επόμενο άρθροΤέλος Ιουνίου ο διαγωνισμός για την ΥΑΦΑ της Νότιας Καβάλας