Κι εμείς, όπως και πολλοί συμπολίτες μας που ως οδηγοί δεν προσέχουμε και πολύ τις πινακίδες κάθετης σήμανσης, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεγελιόμαστε. Για παράδειγμα, μετά την σχετική ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης στο τμήμα της οδού Ερυθρού Σταυρού, πιστέψαμε ότι οι ράμπες πέρα από αυτές που δόθηκαν για την εξυπηρέτηση των πελατών με γκρουπς των ξενοδοχείων, αλλά και των στάσεων για τα αστικά λεωφορεία, θα δινόταν και μερικές θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Στη σκέψη αυτή οδηγηθήκαμε και από το γεγονός, ότι μέχρι τώρα, αυτές οι θέσεις ήταν κατειλημμένες από σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Ωστόσο κάναμε λάθος, το οποίο διαπιστώσαμε χθες, όταν είδαμε δυο όργανα της τροχαίας να μοιράζουν κλήσεις στην ράμπα από το πρώην BODYLINE μέχρι το Ωκεανίς. Τότε προσέξαμε ότι η ράμπα έχει κάθετη σήμανση που ορίζει περιορισμένη στάση κι όχι στάθμευση. Επίσης, περιβάλλεται από διακεκομμένη κίτρινη γραμμή, που δείχνει ακριβώς τις δυνατότητες που έχουν οι οδηγοί. Επιβεβαιώσαμε, ρωτώντας του τροχονόμους για το είδος της παράβασης που καταγράφουν, ότι πράγματι οι οδηγοί που είχαν σταθμεύσει εκεί, έκαναν λάθος.
Πέρα από την ράμπα αυτή, υπάρχει κι ακόμη μία στο αναπλασμένο τμήμα της οδού Ερυθρού Σταυρού, από το βενζινάδικο του Σαμέρκα, μέχρι τα Goody’s, στην οποία απαγορεύεται η στάθμευση και επιτρέπεται μόνο η ολιγόλεπτη στάση. Το σημειώνουμε για να το γνωρίσουν οι αναγνώστες μας, αλλά και να το θυμόμαστε κι εμείς, για να μην κάνουμε την ίδια παράβαση, την οποία πλήρωσαν με κλήση και το σχετικό πρόστιμο, όσοι οδηγοί, προφανώς εν αγνοία τους ήταν χθες σταθμευμένοι στο σημείο αυτό. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει πραγματικά πρόβλημα με τη στάθμευση αυτοκινήτων για όσους εργάζονται στην περιοχή αυτή, αλλά είναι χρήσιμες οι ράμπες προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των πελατών των παρακείμενων καταστημάτων.

Προηγούμενο άρθροΔιαφημιστής «μαϊμού» εξαπάτησε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο Νομό Καβάλας και την πόλη της Δράμας
Επόμενο άρθροΕκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων-video