img_0197.jpg

Τριήμερη περιοδεία στην Καβάλα πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έχοντας σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς. Παράλληλα έλαβε μέρος και στην Γενική Συνέλευση των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το επίπεδο της.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βρισκόμουν τρεις μέρες στην Καβάλα, από Παρασκευή έως Κυριακή, για λόγους θεσμικούς ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου αλλά και για να με γνωρίσει ο κόσμος για την υποψηφιότητά μου ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Επισκέφθηκα την Παρασκευή τον Σεβασμιότατο κ.κ. Στέφανο, από τον οποίο άκουσα τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει προτάξει ως προτεραιότητα η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Παρακολούθησα την ομιλία της διοργάνωσης της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας, της κας Μαρίας Ευθυμίου, η ο οποία ήταν χείμαρρος και έμαθα πολλά πράγματα όπως και πολύ κόσμος ακόμη. Έκανα διάφορες συναντήσεις με ανθρώπους οι οποίοι θα συνθέσουν το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Σύνθεσης, που είναι το όνομα του συνδυασμού, και που είναι σε καλό επίπεδο. Ήμουν ομιλητής στη διοργάνωση του Επιμελητηρίου -και συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας- σε μία ομιλία για το παραεμπόριο. Γενικότερα ο νομός Καβάλας πιστεύω ότι δεν έχει τα κονδύλια όπως θα έπρεπε, για ισομερή ανάπτυξη και ισομερή κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρειά μας. Καταγράφουμε, ακούμε, για να μπορέσουμε τουλάχιστον, αν με το καλό οι πολίτες μας δώσουν τη διοίκηση της Περιφέρειας, αυτές τις αδικίες να τις επαναφέρουμε στη λογική τους».

ΕΠΑΦΕΣ

Για τις επαφές με σκοπό τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, είπε ότι «είχαμε ραντεβού σε Παγγαίο, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη, Καβάλα και γενικότερα σε όλο το νομό. Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ήδη συνομιλούμε, αυτοί που ήδη έχουν μπει στο ψηφοδέλτιο, και με τους οποίους έρχομαι σε επαφή για να με γνωρίσουν, να πούμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, τους λόγους που κατεβαίνουμε, το όραμά μας κλπ. Και κάθε μέρα πιστεύω ότι γινόμαστε περισσότεροι.

Ετοιμαζόμαστε για πολιτική ομιλία και αν προλάβουμε θα είναι πριν τα Χριστούγεννα ή αμέσως μετά τις γιορτές. Η επόμενη ανοιχτή εκδήλωση που θα κάνουμε ως συνδυασμός και ως παράταξη θα είναι στην Καβάλα. Το έχουμε αποφασίσει και αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε να διοργανώσουμε τις επόμενες μέρες».

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Για το κλίμα που επικρατεί είπε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο για την προσπάθεια αυτή, την οποία καταγράφουμε είτε σε ανθρώπους που θέλουν να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, είτε σε ανθρώπους που μπορούν να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας. Καθώς επίσης και άνθρωποι που θέλουν να γνωρίζουν το όραμά μας, τις θέσεις μας, τους τομείς που θέλουμε να προτάξουμε κι όλα αυτά που, τουλάχιστον, έχει η κάθε πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια είναι ο ένας και μοναδικός βαθμός αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού. Η ανάπτυξη μιας περιοχής βασίζεται περισσότερο σ’ αυτόν τον οργανισμό κι έτσι το ενδιαφέρον και των πολιτών και των θεσμικών ακόμη περισσότερο, έχει να κάνει στο πρόσωπο και τη διοίκηση της Περιφέρειας».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Για της επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Πατακάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Μαρκόπουλο είπε ότι «θέλω να δώσω συγχαρητήρια και να αξιολογήσω θετικά την προσπάθεια και των δύο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δύο άνθρωποι έμπειροι αυτοδιοικητικοί οι οποίοι πραγματικά υποστηρίζουν την προσπάθεια του συνδυασμού και τους αξίζουν τα εύσημα γιατί πραγματικά προχθές πάλεψαν μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο γι’ αυτήν την αδικία με τους κτηνοτρόφους, για αποζημίωση η οποία αφορά τις ορεινές και τις μειονοτικές περιοχές, Αυτή τη στιγμή για τη Θράκη, σχεδόν έχει μπει όλη η περιοχή, αλλά για την Καβάλα έχουν μπει κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Συντάσσομαι σ’ αυτήν την προσπάθεια με τους Αντιπεριφερειάρχες, ότι πρέπει όλη η Περιφέρεια να μπει στην εξισωτική αποζημίωση, γιατί πραγματικά είναι αδικία κάποιοι κτηνοτρόφοι να μην παίρνουν αυτές τις αποζημιώσεις και να λειτουργούν ανταγωνιστικά με τους υπόλοιπους».

Προηγούμενο άρθροΤο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στο ίδρυμα “Αγία Μαρίνα”
Επόμενο άρθροΤα σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης – Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι – Πότε ξεκινάει η καταβολή του