Σε επεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε επισκέπτες, θεατές και ΑμεΑ, αλλά και για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου εντός του εξωτερικού περιβόλου του φρουρίου Καβάλας, προχωρά το #ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για αναβάθμιση των υποδομών του μνημείου, της ενίσχυσης της προσπελασιμότητας των πολιτιστικών χώρων, καθώς και του ρόλου του ως πολιτιστικό πόλο και αναπτυξιακό πόρο για την πόλη της Καβάλας.

Λίνα Μενδώνη: «Οι δρομολογούμενες επεμβάσεις αποσκοπούν στην επίλυση των προβλημάτων πρόσβασης στον χώρο και στην κατά το δυνατόν απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση στο εσωτερικό του. Το #θέατρο αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά, δημιουργούνται χώροι ανάπαυσης και αναψυχής, εμπλουτίζεται η εμπειρία των επισκεπτών, συγχρόνως με το πολιτιστικό και τουριστικό απόθεμα της πόλης».

Το έργο της διαμόρφωσης διαδρομών για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα στον χώρο του Φρουρίου Καβάλας, ενταγμένο στο ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης – ΕΣΠΑ 2014-2020, περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση των υποδομών, όσον αφορά στην πρόσβαση στο μνημείο, την αναβάθμιση του χώρου υποδοχής και των υπηρεσιών για ΑμεΑ, τη διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών και ΑμεΑ.

Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του υπαίθριου θεάτρου στο φρούριο της Καβάλας, δρομολογείται μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμος Καβάλας – Municipality of Kavala. Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ με πόρους του #Ταμείο_Ανάκαμψης, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Καβάλας.

Σε αυτό εντάσσονται η αντικατάσταση της υπάρχουσας σκηνής του θεάτρου, η αναδιαμόρφωση των κερκίδων δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο σύνολο και η αντικατάσταση των υφιστάμενων καθισμάτων με προσθήκη και νέων.

Προηγούμενο άρθροΝτοκουμέντο από τον Έβρο: Πώς οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες προωθούν μετανάστες στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜε παρέμβαση της ΔΕΔΑ διευκολύνεται η πρόσβαση στο εξωκλήσι της Αγίας Ζώνης στα Δωμάτια