Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το σαββατοκύριακο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας.

Στην ημερίδα έδωσαν το ”παρών”, οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., αλλά και της Π.Ε. Σερρών, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του Φ.Σ.Κ., Σίσσυ Ρακιντζή, το ενδιαφέρον των συναδέλφων της ήταν μεγάλο.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

”Ήταν ουσιαστικά η πρώτη κίνηση που γίνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης των συναδέλφων στο κομμάτι της πρόληψης, όπως ακριβώς γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, που αφορά την πρόληψη για την παχυσαρκία. Όλα αυτά τα προγράμματα τρέχουν πολλά χρόνια στην Ευρώπη και προλαμβάνουν πολλές ασθένειες, οι οποίες θεραπεύονται στο πρώτο τους στάδιο ή δεν εξελίσσονται. Μια από αυτές είναι και η παχυσαρκία. Οι εισηγητές της ημερίδας ανέπτυξαν το θέμα κατά της παχυσαρκίας και θα ακολουθήσουν ο διαβήτης, η αρτηριακή πίεση. Το φαρμακείο αλλάζει, κάτι που τόνισε πολλές φορές ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, γίνεται φαρμακείο υπηρεσιών. Όλη η Ευρώπη δουλεύει με την πρόληψη κι όχι με τη θεραπεία. Είναι κάτι που στην Ελλάδα δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί τόσα χρόνια. Κανείς δεν μιλάει για το πως μπορεί να προλάβει τον διαβήτη, παρά μόνο δίνουμε τα φάρμακα. Ευχόμαστε σε μια επόμενη ημερίδα η Καβάλα να είναι και πάλι πρωτοπόρος όπως και σε αυτήν”, ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Η μεγάλη ακρίβεια, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, έπαιξαν ρόλο στην πτώση της ΝΔ
Επόμενο άρθροΣτα κάγκελα οι ιδιοκτήτες ταξί