Η ΔΕΥΑΚ Καβάλας οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που για μία ακόμη φορά δημιουργήθηκε σε κατοικία η οποία βρίσκεται στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, επί της οδού 13ης Σεπτεμβρίου 18. Στο συγκεκριμένο σπίτι διαμένει συμπολίτης που και πριν από επτά χρόνια αντιμετώπισε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Τότε η ΔΕΥΑΚ είχε παραδεχθεί την ευθύνη της και είχε επιλύσει το πρόβλημα. Τώρα, αν και έχει ενημερωθεί, παρόλα αυτά καθυστερεί να παρέμβει. Δεν είναι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Τα νερά, πιθανώς από διαρροή του δικτύου ύδρευσης, εισέρχονται στην κατοικία και καταλήγουν στο υπόγειο. Έτσι πλημμυρίζουν οι χρηστικοί χώροι του υπογείου ενώ τα νερά φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση μέσω της αυλή του σπιτιού.

Το υπόγειο είναι εν μέρει χρηστικό για τον κάτοικο του σπιτιού. Το τμήμα του υπογείου που χρησιμοποιεί είναι γεμάτο νερά κι όπως ο ίδιος διηγείται πολλές φορές ανοίγει την πόρτας και διώχνει τα νερά, προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, τα νερά συνεχίζουν να μπαίνουν στο υπόγειο του σπιτιού, ίσως προερχόμενα από το διπλανό ακίνητο, το οποίο είναι εγκαταλειμμένο.

Το σπίτι έχει δύο εισόδους. Μία από την οδό 13ης Σεπτεμβρίου και μια δεύτερο από παρακείμενο δρόμο, της άλλης πλευράς του σπιτιού. Ναι μεν, θεωρείται ότι υπάρχει διαρροή στο υπόγειο του σπιτιού, θα μπορούσε όμως να πει κανείς πως είναι το ισόγειο που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νερά, εάν προσεγγίσει την κατοικία από την κάτω πλευρά της.

Πριν από επτά χρόνια που είχε συμβεί το ίδιο ακριβώς περιστατικό, η ΔΕΥΑΚ μέσω ενός καναλιού που κατασκεύασε, διοχέτευσε τα νερά προς το φρεάτιο. Τώρα η ΔΕΥΑΚ πρέπει να επανέλθει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ωστόσο δεν ανταποκρίνεται όπως οφείλει. Αν και έχει ενημερωθεί προ 20μερου, ακόμη δεν έχει εμφανιστεί κάποιο συνεργείο της. Το συγκεκριμένο 20μερο ήταν μαρτυρικό για τον συμπολίτη καθώς με μία σκούπα διαρκώς προσπαθεί να αδειάσει από τα νερά τον χώρο του.

Ενημερώσαμε χθες τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για το πρόβλημα, το οποίο ήδη γνώριζε και όπως άφησε να εννοηθεί, αυτό σύντομα θα αντιμετωπισθεί.

Προηγούμενο άρθροΤα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Φ.ΝΘ Στεφάνου
Επόμενο άρθροΈβρος: Συγκλονίζει η επιστολή κόλαφος 16χρονου παιδιού – “Η αυτοκτονία βρίσκεται πάντα στο μυαλό μου”!