Εικόνα συνωστισμού παρουσιάζει το Νοσοκομείο Καβάλας καθώς έχει αυξηθεί η πληρότητα στις κλινικές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας κ. Γιώργο Τεπελόπουλο αυτό οφείλεται και στις ιώσεις αυτής της περιόδου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια κατάσταση που ξεκίνησε λίγο πριν τις αργίες των Χριστουγέννων, με μία προσέλευση που εκτοξεύθηκε απότομα σε νούμερα πανδημίας. Μέσα στο εορταστικό 15ήμερο αυτή η κατάσταση εξελίχθηκε, με διαρκή προσέλευση κοντά στα 300-320 άτομα να περνάνε καθημερινά από τα επείγοντα, με συνέπεια να έχουν αυξηθεί αντίστοιχα οι εισαγωγές και η πληρότητα στις κλινικές, τις πνευμονολογικές, τις παθολογικές, στα παιδιατρικά. Γενικά το Νοσοκομείο πιέζεται λόγω της έξαρσης των εποχικών ιώσεων, της έξαρσης του νέου κύματος του κορωνοϊού και κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση τις πρώτες μέρες του 2024».

ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για τις προσλήψεις είπε ότι «δεν έχουμε κάτι ευχάριστο σ’ αυτό το θέμα και δεν ξέρουμε γενικά αν θα έχουμε κάτι ευχάριστο. Για μας το ευχάριστο θα είναι να αποκτήσει το Νοσοκομείο την πληρότητα που του αρμόζει. Κάποια στιγμή να ενισχυθεί κανονικά όπως προβλέπει το καταστατικό. Πάντα κάθε προκήρυξη θέσης είναι ευπρόσδεκτη, κάθε γιατρός που έρχεται ενισχύει τη δύναμη του Νοσοκομείου, παρ’ όλα αυτά δεν έχει τη μαζικότητα που θα θέλαμε να έχει για να λειτουργήσουμε όπως πρέπει για το καλό των ασθενών».

Κατέληξε λέγοντας ότι «περιμένουμε το κύμα της πανδημίας να φτάσει στην κορύφωσή του μέσα στον Ιανουάριο και να επανέλθουμε σιγά- σιγά στις προηγούμενες καταστάσεις. Γνωρίζουμε, πλέον, ότι γίνονται κύκλοι, το θέμα είναι ότι αυτοί οι κύκλοι έχουν γίνει κουραστικοί. Το προσωπικό είναι διαρκώς σε πίεση, καθώς προερχόμαστε και από μία κουραστική θερινή σεζόν με αυξημένη προσέλευση. Γενικώς, είναι μια κατάσταση χωρίς υφέσεις, που φέρνει το προσωπικό στα όριά του».

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Prorata: Το 59% υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Τι ψηφίζουν οι Έλληνες στις ευρωεκλογές
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό των τμημάτων βόλεϊ του ΑΟ Καβάλα η Energean