Στα 13 ευρώ θα κυμανθεί η τιμή των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία της Καβάλας. Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Κώστας Κεχαγιάς σημείωσε ότι τα σούπερ μάρκετ θα πουλήσουν στα 10 ευρώ διότι εντάχθηκαν στο καλάθι της νοικοκυράς.
Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πράγματα είναι λίγο στενάχωρα. Το θέμα είναι αν έχει ο καταναλωτής την όρεξη και την ψυχολογία να κάνει Πάσχα με την τιμή του κατσικιού στα 13 ευρώ το κιλό, περίπου. Διότι όταν ο κ. Γεωργιάδης βάζει το κατσικάκι στο καλάθι του νοικοκυριού με 10 ευρώ σχεδόν, η κόντρα με τον καταναλωτή όταν έρχεται και μας λέει γιατί 13 ενώ στο μάρκετ το έχουν 10, συνεπάγεται ότι όπως χάσαμε το περσινό Πάσχα θα χάσουμε με το φετινό εμείς οι κρεοπώλες. Εμείς πουλάμε μόνο κρέας κι αυτοί 10 χιλιάδες διαφορετικούς κωδικούς. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε εμείς τις τιμές των μάρκετ, που είναι τέτοιες όσο χρειαζόμαστε εμείς για να αγοράσουμε από τους παραγωγούς. Το μάρκετ δεν βγάζει τίποτα και εμείς είμαστε εκτεθειμένοι στον κόσμο.
Το δικό μας κατσικάκι είναι ποιοτικό, ελεγμένο και κοιτάμε να δώσουμε στον καταναλωτή καλό κρέας. Συνιστώ σε όλους να προσέξουν πάρα πολύ τι θα ψωνίσει και από πού θα ψωνίσει. Αυτά τα κρέατα που θέλουν να πουλήσουν τα μάρκετ είναι στην κατάψυξη εδώ και 2-3 μήνες, γι’ αυτό και θα βγουν στην αγορά με αυτήν την χαμηλή τιμή».
ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ
Πρόσθεσε ότι «ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει επίσης ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι τώρα το κατσικάκι πήγαινε 13-14 ευρώ. Το έπαιρναν και δεν έλεγαν κάτι. Απλώς, αυτό που έγινε με το καλάθι του νοικοκυριού εκθέτει ανεπανόρθωτα εμάς.
Τα μάρκετ δεν θα βγάλουν καθόλου από το αμνοερίφιο. Πέρυσι στο νομό Καβάλας πετάχτηκαν από τα μάρκετ 3 χιλιάδες αμνοερίφια. Διότι είχαν τρομοκρατήσει τον κόσμο ότι θα πάει 16-17 ευρώ το κιλό, πουλούσαν 13 ευρώ κι αυτοί, είδαν ότι δεν θα πουληθούν, τα κατέβασαν στα 10 ευρώ, στα 5 ευρώ μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα κι επειδή αυτά τα κρέατα είναι σε ελαφριά κατάψυξη δύο μήνες πριν, όταν είναι και 10 μέρες πριν το Πάσχα στα ψυγεία τους, εννοείται ότι χαλάνε πιο εύκολα.
Αντίθετα, τα δικά μας αμνοερίφια είναι ακόμη στα μαντριά. Εμείς θα κόψουμε φρέσκο καλό και ποιοτικό κρέας από την περιοχή μας. Όλα τα άλλα είναι κομμένα πριν 2-3 μήνες. Συνιστώ τον κόσμο να προσέχει, να βλέπει τιμολόγια. Έχουμε άμεση επαφή με τον καταναλωτή εδώ και τόσα χρόνια και θέλουμε να τρώει ποιοτικό κρέας».