Σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα των πεζοδρομήσεων πέριξ της Πλατείας Καπνεργάτη. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε στη διαδικασία να βγουν οι άδειες από την Αποκεντρωμένη για τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας όταν θα έχει μετατραπεί η περιοχή σε εργοτάξιο. Ελπίζω να γίνει μέσα στο μήνα. Οργανώνουμε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες της περιοχής για να μας πουν τυχόν προβλήματα που θα υπάρχουν. Με τους εργολάβους λέμε ότι θα ξεκινήσουμε από την αριστερή και πάνω πλευρά της πλατείας, από την Κασσάνδρου.

Ο εργολάβος έχει υπογράψει τη σύμβαση. Υπάρχει προβληματισμός με τις ανατιμήσεις, οι τιμές αναθεώρησης καλύπτουν ένα μέρος των αυξήσεων, είναι θέματα που θα τεθούν στην πορεία».

Για το πρόβλημα με τις δημόσιες συγκοινωνίες είπε ότι «ως ένα βαθμό λύθηκε. Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες και προσπαθούμε να τους ικανοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Δεν έχουν ιδιαίτερες αντιρρήσεις, όμως θα γίνουν αλλαγές και πρέπει να προσαρμοζόμαστε με καλή πρόθεση. Νομίζω ότι δεν θίγονται τα συμφέροντα και η λειτουργικότητά τους με τις προτάσεις που κάνουμε».

ΟΔΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Για το έργο στην οδό Φιλίππου είπε ότι «σε πρώτη φάση θέλω να ξεκινήσουμε τη διαδικασία υλοποίησης του έργου της πλατείας Καπνεργάτη, να ζήσουμε από πιο κοντά τις επιπτώσεις που έχει στο κυκλοφοριακό πέριξ της πλατείας και μετά να προχωρήσουμε στην επέμβαση εκεί. Θα ήθελα να το περιμένω τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Κάναμε προγραμματισμό να γίνονται οι επεμβάσεις με λογικό ρυθμό. Κάποιες φορές οι χρόνοι ολισθαίνουν και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε».

Προηγούμενο άρθροΣίσσυ Ρακιτζή: Η βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων ήταν το σημείο που προκάλεσε την άνοδο των κρουσμάτων στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕλκυστικό χαρακτηρίζει τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας