Η ανάγκη διατήρησης της εθνικής μνήμης ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/5) στο Κοκκινόχωμα για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παγγαίου Κώστας Γάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, οι αντιδήμαρχοι Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και Κώστας Τσάκαλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Γάκης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η εκδήλωση της οποίας τη διοργάνωση είχε ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο μνημείο που ανεγέρθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου.

Στη συνέχεια ο Εκπαιδευτικός-Θεολόγος Δημήτριος Νατσιός αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα δραματικά γεγονότα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρουσιάζοντας πτυχές και λεπτομέρειες από τις μεθοδευμένες επιχειρήσεις των Τούρκων για γενικό αφανισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Γιάννης Παρηγορίδης, τον οποίο συνόδευσε στην λύρα ο Γιάννης Αμπεσλίδης, ερμήνευσε μοναδικά ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα τραγούδια της γενοκτονίας το «Την πατρίδαμ΄ έχασα, έκλαψα και πόνεσα».

Προηγούμενο άρθροΤην παράταση ολοκλήρωσης του έργου της ριζικής ανακαίνισης του Βερούλειου Σταδίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε αυτοκίνητο ταχυμεταφορών στη Ν.Καρβάλη