Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ανέλαβε τη μεταφορά των προσφυγόπουλων σε σχολεία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα για 150 παιδιά δημοτικού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι ένα πρόγραμμα ένταξης προσφύγων που έρχονται στο καμπ Ασημακοπούλου. Προτού να ενταχθούν στα κανονικά ημερήσια σχολεία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, μαθαίνουν τη γλώσσα και κάποια βασικά στοιχεία του σχολείου κάνοντας μαθήματα τις απογευματινές ώρες, από τις 2μμ έως τις 6μμ. Μας έχουν δώσει το έργο να μεταφέρουμε αυτά τα παιδιά από το καμπ προς το σχολείο και αντίστροφα. Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά γύρω στα 150 παιδιά. Ακόμη δεν έχουν μπει όλα , αφού πρέπει πρώτα να είναι έτοιμα όσον αφορά κάποιες ιατρικές εξετάσεις που κάνουν. Σιγά- σιγά μπαίνουν στο πρόγραμμα και εντάσσονται στα σχολεία για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ένταξης. Είναι όλα παιδιά δημοτικού, που έχουν έρθει εδώ και περίπου 1 χρόνο. Κι έχουν το δικαίωμα να μετέχουν σ’ αυτά τα προγράμματα αφού γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις».

ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Για την επιβατική κίνηση είπε ότι «με το άνοιγμα της αγοράς δεν είχαμε κάποια σημαντική αύξηση επιβατών. Έπεσε και σε μία εποχή που ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν κατεβαίνει πολύ κάτω. Έχει μάθει να πηγαίνει στην αγορά με το αυτοκίνητό του και να κάθεται έξω από το μαγαζί διότι είναι με ραντεβού οι αγορές. Έχουν συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο. Μέχρι να ξαναμπούν στην κανονικότητα, ότι μπορούν να κατέβουν με το λεωφορείο και να καθίσουν όσο θέλουν σε ένα μαγαζί, θα είμαστε έτσι.

Με το άνοιγμα των σχολείων που σταμάτησαν και οι άδειες ειδικού σκοπού και οι γονείς πηγαίνουν στις δουλειές τους, πιστεύω ότι θα έρθουν στην κανονικότητα και θα μετακινούνται όπως έκαναν πριν.

Με τα σχολεία, περιμένουμε να δούμε πώς θα πάει η κατάσταση. Έχουμε βάλει σχεδόν τριπλάσια δρομολόγια απ’ ότι είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένουμε να δούμε την κίνηση».

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα
Επόμενο άρθρο«Ο κλάδος είναι βαριά ασθενής και ο «γιατρός» -η κυβέρνηση- ανοιγοκλείνει το οξυγόνο», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης