Την παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου κ. Θεόδωρου Τζατζάρη ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας. Σύμφωνα με τον κ. Τζατζάρη η υπόθεση ξεκίνησε σε μία αποστολή στην Βάρνα όπου ο ίδιος έκανε μία αναφορά στο οχυρό Ρούπελ και στην ιστορική μάχη που δόθηκε.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «αυτά τα πράγματα μου φαίνονται πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα. Είναι σαν τα αβολίδοτα στον στρατό που ρίχνουμε για να κάνουμε κρότο ενώ δεν κάνουμε τίποτα. Όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι, εδώ είναι το δημοτικό συμβούλιο, αλλά τη Δευτέρα δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα. Αναφορές εκ του μακρόθεν, ορμώμενος φυσικά από καταγγελίες κάποιου κυρίου για ένα γεγονός που συνέβη πέρυσι… Και τι έγινε; Τίποτα. Πηγαίναμε μία αποστολή με παιδιά στη Βάρνα, 24 άτομα συνολικά. Περνώντας από το Ρούπελ κι επειδή ήταν κοντά το γεγονός της γερμανικής εισβολής, ανέφερα ότι το οχυρό, ένα από τα βασικά οχυρά της γραμμής Μεταξά, ένα ιστορικό γεγονός το οποίο είναι αδιάψευστο και νομίζω ότι όταν κάνουμε αναφορά δεν κάνουμε κακό σε κανέναν. Όποιος θέλει το ακούει, όποιος θέλει δεν το ακούει. Και η καταγγελία που έκανε κάποιος άλλος κύριος ήταν ελλιπέστατη. Γιατί όταν επιστρέφαμε από τον Εύξεινο Πόντο, περνώντας από την Αγχίαλο, τη Μεσήμβρια και τις άλλες ελληνικές πόλεις στο πάλαι ποτέ, έκανα αναφορά για την ελληνικότητα της περιοχής, για την Ανατολική Ρωμυλία, τις διώξεις που υπέστησαν οι Έλληνες. Το να κάνουμε αναφορά σε αδιάψευστα ιστορικά γεγονότα είναι κακό; Δεν είπα σε κανέναν ούτε να πάρουμε όπλα να πάμε να τα επανακτήσουμε, ούτε τίποτα. Μια αναφορά έκανα για το τι γινόταν στην περιοχή κάποτε. Αυτό ήταν όλο.

Απορώ γιατί ο κ. Ποτόλιας έβαλλε εκ του μακρόθεν και δεν είπε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας την καταγγελία του. Γιατί ήξερε ότι θα έχει την κατακραυγή σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, γι’ αυτό».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΠοιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΤο υδροπτέρυγο ζεσταίνει τις μηχανές και ξεκινάει αύριο Πέμπτη τα δρομολόγια