Την Κυριακή 3/2 ο Σύλλογος Φίλων Παιδόπολης κόβει την πίτα του στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Αγαπητός σημείωσε ότι προσπαθούν να εντάξουν με τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία τα παιδιά που ενηλικιώνονται και αποχωρούν από το ίδρυμα.

Όπως δήλωσε, «κόβουμε την πίτα μας την Κυριακή στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Είναι μια εκδήλωση που έχει και πνευματικό χαρακτήρα και επιπλέον έναν ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς φαίνεται το έργο που έχει παραχθεί όλο το προηγούμενο έτος και ο προγραμματισμός για το νέο έτος. Μπορούν κάποιοι που θα έρθουν στην εκδήλωση να γίνουν μέλη του συλλόγου, το επιθυμούμε ιδιαίτερα αυτό ώστε να ενισχυθεί περισσότερο το έργο που παράγουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος εξελίσσεται. Συμπληρώνουμε την 8η χρονιά το 2019. Οκτώ χρόνια σημαντικής και ουσιαστικής προσφοράς, για τα παιδιά που δεν έχουν κάποιο κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον αλλά και για τους νέους που αποχωρούν και διαγράφονται από το παράρτημα προστασίας παιδιού Καβάλας, ακόμη και της Δράμας. Προσπαθούμε να το στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κι από πολλά μέλη του συλλόγου μας που είναι περίπου 140-150 άτομα. Είναι σημαντικό το έργο το οποίο παράγεται όσον αφορά την υποστήριξη των παιδιών.

Επειδή υπάρχει κάποια κινητικότητα, κάποιες φορές έρχονται κάποια παιδιά και κάποιες αποχωρούν, η Παιδόπολη απαριθμεί αυτήν τη στιγμή 6 με 8 παιδιά και δεν ξεπερνά τα 10. Αυτό σε ένα χώρο που είναι τόσο μεγάλος κτηριακά και με τη δεδομένη οικονομική κρίση και τις συγκυρίες που υφίστανται στην χώρα μας, μάλλον ίσως θα πρέπει να προστατευθούν κι άλλα παιδιά».

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Για τα έργα που γίνονται στην Παιδόπολη είπε ότι «δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Νομίζω ότι έχει ολοκληρωθεί και ο δεύτερος κοιτώνας. Που σημαίνει ότι μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα παιδιά. Τώρα νομίζω ότι υπάρχει μια αναστολή εισδοχών, γιατί το τελευταίο περιστατικό με το παιδί που είχαν βρει στην Κομοτηνή, ενώ ήταν να έρθει στην Καβάλα έφυγε στην Αθήνα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει η κοινωνία μας να έχει μια άλλη στροφή. Θα πρέπει να στραφεί στις αδύναμες οικογένειες που δεν μπορούν να στηρίξουν και να κρατήσουν τα παιδιά τους. Εκεί θα πρέπει να στηρίξουμε, είναι η βάση του προβλήματος κι αυτό θα πρέπει να λύσουμε. Είναι κάτι που θέλει τη συμμετοχή όλης της πολιτείας. Της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών, ειδικών φορέων αλλά και του κράτους. Κάτι που πιθανότατα θα αργήσει να γίνει, γι’ αυτό άμεσα εμείς σαν εθελοντές μας ενδιαφέρει η στήριξη των παιδιών που απομακρύνονται και των νεαρών ενηλίκων από τις οικογένειές τους».

Προηγούμενο άρθροΈρευνα: Στο ζενίθ η οικονομική αβεβαιότητα των Ελλήνων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΛευκό βαν πλησιάζει παιδιά στον Έβρο – τι δηλώνει η Αστυνομία στους γονείς