Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (11/6), αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση ίδρυσης – δημιουργίας Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τον δήμο Καβάλας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

”Είναι ένα χρήσιμο και σημαντικό εργαλείο για τέσσερις ουσιαστικά πυλώνες της διοίκησης του δήμου Καβάλας. Θα αφορά τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά δηλαδή κατά κύριο λόγο προγράμματα, την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας, τον τουρισμό και άλλες διοικητικές και τεχνικές κατά κύριο λόγο υπηρεσίες, έργα και υπηρεσίες που ουσιαστικά μέχρι σήμερα έτρεχε ναι μεν ο δήμος, αλλά πολλές φορές χρειαζόταν να προσφύγει σε κάποιον άλλο Αναπτυξιακό Οργανισμό για να ετοιμάσει κάποιες μελέτες. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα εξοικονομηθούν χρήματα και δεν αλλάζουν και πολλά από την άποψη ότι είναι ένας μονομετοχικός οργανισμός, άρα όλα καταλήγουν στον δήμο Καβάλας”, σημείωσε σχετικά ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

”Έσοδα για παράδειγμα από την ακίνητη περιουσία δεν θα πηγαίνουν σε κάποιον άλλον, πάλι θα τα εισπράττει ο δήμος Καβάλας, όμως ουσιαστικά ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα κάνει την δουλειά, ώστε ένα ακίνητο να μπορέσει να αξιοποιηθεί. Από την διόρθωση που ενδεχομένως χρειάζεται στο Κτηματολόγιο ή τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες ή τις χρήσεις γης μέχρι και τον διαγωνισμό για την μίσθωση ή την μεταβίβαση κι οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι κάτι που πρώτη φορά νομίζω γίνεται στον δήμο Καβάλας. Πολλοί όμοροι δήμοι και εντός Περιφερειακής Ενότητας και σε όλη την Επικράτεια ήδη έχουν ιδρύσει εδώ και πολλά χρόνια Αναπτυξιακούς Οργανισμούς, μονομετοχικούς, δηλαδή υπάρχει μία εμπειρία, μία τεχνογνωσία, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα περιθώριο, μία περίοδος χάριτος, για να οργανωθεί όλο αυτό, γιατί εκ των ενόντων θα γίνει στην αρχή και σταδιακά θα αποκτήσει τον δικό του αυτοτελή βηματισμό”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του για το θέμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΕπικυρώθηκε η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, άνοιξε η πόρτα για σύσταση της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές: Οδηγίες λίγες ώρες πριν από την κάλπη, πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν