Την Παρασκευή το βράδυ ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επισκέφτηκε εκτάκτως τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη & τον ενημέρωσε σχετικά με την ειρηνική εισβολή που δέχεται η Ελλάδα στα χερσαία σύνορά της στον Έβρο, η φρούρηση των οποίων έχει αφεθεί στη φιλοτιμία και φιλοπατρία των Αστυνομικών γενικά.

Ζήτησε την  αύξηση των μέτρων φρούρησης αυτών & αποτροπή της παραβίασης τους ενισχύοντας τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΣΦ) του ακριτικού και νευραλγικού Νομού με επαρκές στελεχιακό δυναμικό από άλλες Υπηρεσίες της Χώρας στο πλαίσιο του πετυχημένου επιχειρησιακού Σχεδίου ΑΣΠΙΔΑ!

Επί πλέον υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών & εφοδιασμού αυτών με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα & οχήματα.

Πρότεινε την αύξηση των οργανικών θέσεων των ΤΣΦ προκειμένου να καλυφθούν αυτές σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τις ετήσιες γενικές μεταθέσεις και να σταματήσει η απαράδεκτη απόσπαση αστυνομικών  με έξοδα δικά τους ή του δημοσίου…

Τέλος ζήτησε να εξεταστεί με πνεύμα δικαίου το αίτημα της προσφυγής 28 αστυνομικών που είναι αποσπασμένοι από το 2012 στα ΤΣΦ Έβρου & επανέρχονται λίαν συντόμως στην Αττική προκειμένου να ενισχυθεί η ΓΑΔΑ σε βάρος της ασφάλειας της ακριτικής περιοχής δημιουργώντας κοινωνικά προβλήματα σε ισάριθμες οικογένειες!!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει με τη δέουσα προσοχή τα θέματα που του έθεσε ο Βουλευτής και δήλωσε ότι θα επισκεφτεί προσεχώς τον Έβρο, για να διαπιστώσει από κοντά πως έχει η όλη κατάσταση.

Πηγή:e-evros.gr

Προηγούμενο άρθροΟυρές χιλιομέτρων στο τελωνείο των Κήπων (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθροΣύσκεψη Θεοδωρικάκου με τους νέους Περιφερειάρχες