taxi

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο καθώς το κυκλοφοριακό της πόλεως έχει διογκωθεί κατακόρυφα. Σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Η πρόοδος» κ. Χρήστο Ιωαννίδη η γέφυρα πρέπει να γίνει και πάλι διπλής κατεύθυνσης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Καβάλα είναι δύσκολη στο θέμα της οδικής κυκλοφορίας. Οι άξονές της είναι απειροελάχιστοι, χάσαμε και τη Βενιζέλου που μονοδρομήθηκε, έφυγε και η γέφυρα, οπότε η Καβάλα εγκλωβίστηκε. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα, ειδικά σε φάσεις που αν και κάποιοι οδηγοί προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι, γιατί αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στην κάθοδο του Νοσοκομείου. Πηγαίνουν αντίθετα. Ενώ υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες να πάνε από τη Βάσσου δια μέσου Κολοκοτρώνη, αγνοούν τις πινακίδες και πηγαίνουν αντίθετα, όπως έχει οριστεί το ρεύμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τους έχουμε ειδικά τις νυχτερινές ώρες απέναντί μας. Φημολογήθηκε ότι θα μπούνε φανάρια σ’ εκείνον τον άξονα, ευελπιστούμε να έχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα γιατί έχει γίνει πολύ επικίνδυνο το θέμα.

Ήδη το κομβικό σημείο του Σούγιελου εξυπηρετεί ένα πολύ μικρό κομμάτι των αυτοκινήτων. Είναι και το σχολείο ειδικά τις ώρες που σχολάει, με αποτέλεσμα να γίνεται ένα πολύ μεγάλο μπάχαλο στην πόλη. Πιστέψτε με. Μπλοκάρει όλο το Σούγιελο και ακινητοποιείται όλος εκείνος ο άξονας. Όλη η Σαππαίων εγκλωβίζεται. Προσπαθούν να βρουν κάποιοι διεξόδους με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν όλα τα στενά. Είναι θέμα».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Υπάρχει και το οικονομικό που δυσκολεύει τον κλάδο και πάνω σ’ αυτό ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι «δυστυχώς, όπως όλοι κι εμείς. Απλά το ταξί από μέσο μαζικής μεταφοράς και εξυπηρέτησης έγινε είδος πολυτελείας. Ο κόσμος, πλέον, αδυνατεί όπως να πάει στον μανάβη και τον κρεοπώλη, να πάρει και ΤΑΞΙ με αποτέλεσμα, πλέον, οι πιάτσες να εγκλωβίζουν από αυτοκίνητα, να κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να γυρνάμε γύρω από την πόλη γιατί δεν μπορούμε να παρκάρουμε, πλέον, στις πιάτσες. Το βράδυ η αναμονή είναι γύρω στις 2,5 ώρες για να πάρεις μία κούρσα. Τα πράγματα είναι δύσκολα στον κλάδο μας. Δυστυχώς, περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Τα τρέχοντα έξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα, δόθηκαν κατά περιόδους και από την Ομοσπονδία επιστολές προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον στο θέμα ασφάλισης, ΦΠΑ, πετρελαίων, να γίνει τουλάχιστον κάτι για μας που ζούμε από τον δρόμο. Φορτηγά, λεωφορεία, ΤΑΞΙ. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ, οπότε είμαστε έρμαια των εξελίξεων».

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκε σπείρα τριών ατόμων με μία ανήλικη 14 ετών ….
Επόμενο άρθροΜ.Καπέτης: Χωρίς χρηματοδότηση και μελέτες το απαραίτητο έργο ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού