Κερδίζει σήμερα και στη Ξάνθη ο ΠΑΟΚ και συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα. Μεγάλη η ζημιά αν δεν κερδίσει. Γιατί; Τι ανάγκη έχει ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία; Το πρωτάθλημα δεν το χάνει με τίποτα. Ακόμα κι αν κάνει μια και δυο γκέλες στα υπόλοιπα μόλις πέντε παιχνίδια.

Δικαιολογημένα να απορεί κανείς για τον τίτλο του κειμένου. Γιατί ο ΠΑΟΚ να έχει ανάγκη τη νίκη, μάλιστα τεράστια ανάγκη. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της εξουσιαστικής στο ποδόσφαιρο. Το ζήτημα δεν είναι βαθμολογικό, αλλά… γεωπολιτικό του πρωταθλήματος. Και αφορά ειδικά τον ΠΑΟΚ.

Στην πορεία του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ σχολιάστηκε έτσι κι αλλιώς. Δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, άσχετο. Ότι το παίρνει διότι ήταν τυχερός, διότι τον βοήθησε η διαιτησία, διότι έπεσε στην περίπτωση, προβληματικός ο Παναθηναϊκός, αδύναμη η ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ολότελα ασταθής ο Ολυμπιακός.

Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Οι αντίπαλοι να απαξιώνουν τον πρωταθλητή. Να τον συκοφαντούν. Να του ρίχνουν λάσπη στα ίσα, με δημόσιες τοποθετήσεις. Να μη δέχονται την ανωτερότητα του. Έστω κι αν ο ΠΑΟΚ από αγώνα σε αγώνα γινόταν περισσότερο αξιόπιστος αγωνιστικά.

Δεν φτάνει στον ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα με το σπαθί του. Αν χάσει το προσεχές πρωτάθλημα 2019 -20 θα είναι σα να μην κατέκτησε αυτό του 2018 -19. Και τι κατάφερε ο ΠΑΟΚ που πήρε πρωτάθλημα, ένα τη δεκαετία του ΄80 και ένα ακόμα τη δεκαετία του ’90. Μια τρύπα στο νερό.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να πείσει ότι πλέον εξελίχθηκε σε αληθινό πρωταγωνιστή. Σε πραγματικό διεκδικητή του πρωταθλήματος. Κάθε χρόνο. Μεγάλη επιτυχία να κάνει 22 νίκες σε 25 ματς. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η ομάδα έβγαλε μέταλλο που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Αν, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ απόψε στη Ξάνθη αδιαφορήσει, γιατί δεν αλλάζει τίποτα στη βαθμολογία και να χάσει. Αν το ρίξει στις ”δημόσιες σχέσεις”. Αν κρατήσει δυνάμεις εν όψει αγώνων στο κύπελλο. Τότε ο ΠΑΟΚ θα… επιστρέψει στο παρελθόν του.

Μ’ άλλα λόγια, ο ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, και στο κάθε παιχνίδι του μέχρι το τέλος, δεν παίζει γι’ αυτό το πρωτάθλημα, αλλά κάνει… επένδυση, ισχυροποιεί το προφίλ του στο αύριο. Ότι, επιτέλους, άλλαξε και δεν είναι ο… γνωστός ΠΑΟΚ. Ο μια από τα ίδια εδώ και έναν αιώνα περίπου.

Πηγή:zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνταξιούχοι: «Όχι» από Τσίπρα σε αναδρομικά, «Ναι» σε ρύθμιση χρεών και συντάξεις χηρείας
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης