Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας έλεγξε τις προηγούμενες ημέρες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας με αφορμή και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο διενήργησε αυστηρούς ελέγχους σε καταστήματα, ενώ έριξε “τσουχτερά” σε επιχειρήσεις.  Για παράδειγμα, σε κατάστημα της παραλίας επεβλήθη πρόστιμο ακόμα και 20.000 ευρώ, καθώς είχε μικρό αριθμό σκαμπό στο μπαρ, πράγμα που απαγορεύεται σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ εντοπίστηκαν και κάποια επιπλέον τραπέζια.

Επίσης ακόμα ένα πρόστιμο έχει να κάνει με επιχείρηση που λειτουργεί στον πεζόδρομο. Οι επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν ένσταση έως την Παρασκευή αρχικά στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και κατόπιν στα διοικητικά δικαστήρια.

“Η αγοραστική κίνηση κινείται σε χαμηλά επίπεδα και έχει αντίκτυπο στις επιχειρήσεις”, δήλωσε στο Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης (11/6) ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης. “Το ομιχλώδες τοπίο στον κλάδο, έρχεται να το συμπληρώσει και ένα μπαράζ ελέγχων από αρμόδιους μηχανισμούς και η επιβολή κάποιων προστίμων σε πολλές περιπτώσεις με ιδιαίτερα βαριά πρόστιμα που επιβαρύνουν το οικονομικό μέλλον των επιχειρήσεων”.

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, όπου συζητήθηκε το μέλλον των επιχειρήσεων και η κατάσταση που βιώνουν.

“Σε γενικές γραμμές ο αρμόδιος μηχανισμό επισκέφθηκε αρκετά καταστήματα, αλλά σίγουρα δεν πρόλαβε να πάει σε όλα. Οι συγκεκριμένη ΚΥΑ δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε. Στα πρωτόκολλα και στους κανονισμούς προστίθενται καθημερινά νέοι όροι. Να μην ξεχνάμε ποια είναι η ουσία του προβλήματος. Ο κορωνοϊός υφίσταται, δεν έχει εκλείψει. Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Έχουμε μπει σε μία διαδικασία επανεκκίνησης με κάποιες προϋποθέσεις. Θα είμαστε αρωγοί στα όσα μας ζητά ο ελεγκτικός μηχανισμό αλλά χρειάζεται μία ελαστικότητα, μία μορφή ενημέρωσης, για να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον”, τονίζει ο κ. Βαφείδης.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαφείδης στο Lobby 101.8 το πρωί της Πέμπτης από το 16.55

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/1350535495146748/?t=1014

 

Προηγούμενο άρθροΣε νέα εποχή μπαίνει το Δημόσιο: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για ένα χαρτί – Όλες οι αλλαγές που έρχονται τις επόμενες ημέρες
Επόμενο άρθροΜερικό lockdown στην Ξάνθη με εντολή Χαρδαλιά μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού