Μετά από επτά χρόνια και συνεχείς αναβολές, φαίνεται ότι φέτος περί τα τέλη Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένας λόγος νέας αναβολής των εκλογών.

ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

”Πράγματι η εκλογική επιτροπή για τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει οριστεί, καθώς υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε ανατροπές και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας. Να θυμίσω βέβαια ότι και πέρυσι, παρόλο που είχε οριστεί η εκλογική επιτροπή, μετά από έναν μήνα είχαν αναβληθεί οι εκλογές για τα τέλη του 2023, χωρίς και πάλι να γίνουν. Η διαδικασία που πρέπει να γίνει, έχει γίνει μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπεται, η εκλογική επιτροπή που είναι το κυρίαρχο όργανο για τις εκλογές το Επιμελητηρίου και αυτή ουσιαστικά έχει οριστεί από την προηγούμενη χρονιά που είχαμε πάρει τις σχετικές αποφάσεις”, ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Δέμπας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

”Από εκεί και πέρα οι εκλογές θα γίνουν μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου. Το κάθε Επιμελητήριο της χώρας έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει συγκεκριμένα ποια ημερομηνία θα πραγματοποιήσει τις εκλογές του. Εφόσον προχωρήσουμε κανονικά οι εκλογές μας θα είναι γύρω στις 24 Νοεμβρίου. Μετά από επτά χρόνια θητείας θέλω να πιστεύω ότι πλέον οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν. Πρόσφατα ήμασταν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου συζητήθηκαν και αυτά τα ζητήματα και δεν βλέπω, εγώ τουλάχιστον προσωπικά, κάποιο πρόβλημα ή κάποια αιτία ή αφορμή για να αναβληθούν και πάλι οι εκλογές των Επιμελητηρίων της χώρας”, τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

Ερωτηθείς αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, ο κ. Δέμπας σημείωσε: ”Τα προβλήματα για το επιχειρείν δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Μέσα σε ένα εξάμηνο βλέπουμε δυστυχώς αποφάσεις, οι οποίες ανατρέπουν πολλά δεδομένα, με πολλές καθυστερήσεις, με πολλά προβλήματα στην εφαρμογή τους, όπως για παράδειγμα η διασύνδεση των pos με τα συστήματα της Α.Α.Δ.Ε., η ψηφιακή κάρτα εργασίας, εξίσου ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς και η έλλειψη ταμειακών – φορολογικών μηχανών, οι συνεχείς έλεγχοι στις επιχειρήσεις κλπ. Καθημερινά θα λέγαμε καταγράφουμε προβλήματα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και μία πλατφόρμα, όπως έχει και το κράτος για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλουν τις επιχειρήσεις. Έτσι και εμείς θα δημιουργήσουμε τη δική μας πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταγράφουν όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, που δεν είναι και λίγα και για τα οποία πολλές φορές δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις για την εφαρμογή κάποιων δεδομένων. Αυτό πραγματικά θα πρέπει να το δούμε, να βρίσκουμε στην καθημερινότητα λύσεις για τα προβλήματα των επιχειρήσεών μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, υπάρχει μια αγανάκτηση είναι σε όλη τη χώρα γι’ αυτά που συμβαίνουν κι αυτά προσπαθούμε ως Επιμελητήριο Καβάλας να τα εντοπίζουμε, να τα αναδεικνύουμε, να διεκδικούμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται. Και νομίζω θα το πράξουμε σωστά, όπως έχουμε κάνει σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας”.

Προηγούμενο άρθρο“Λες και χρειαζόμουν πρόσκληση”: Το τηλεφώνημα “προάγγελος” της ρήξης Κασσελάκη-Τσίπρα
Επόμενο άρθροΗ.Βαφείδης: Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι δυσβάσταχτα