Τα βλέμματα τράβηξε η Καβαλιωτικη εταιρία
στην επετειακή 30η Agrotica με τα κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών και επενδύσεων Μητρουσης.

Το περίπτερο ήταν κατάμεστο με κόσμο όλες τις μέρες της έκθεσης.

Αγρότες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και απ όλη την Ελλάδα, έκαναν συνεχώς ερωτήσεις για τη καινούργια κοινή αγροτικη πολιτική αλλά και για τους τρόπους που μπορούν να λάβουν μεγαλύτερη επιδότηση.

Όλα τα στελέχη της εταιρίας ήταν εκεί. Οι Γεωργικοί Σύμβουλοι με διάθεση, ενημέρωναν όλο τον αγροτικό πληθυσμό που τους επισκέφτηκε δίνοντας τους άμεσα λύση στους προβληματισμούς τους.

Το ιδιαίτερο που έκανε εντύπωσή, ήταν οι επισκέψεις που δέχτηκε η εταιρία από τον πολιτικό χώρο και όλες τις πολιτικές παρατάξεις όπου έγιναν συζητήσεις για την αγροτικη πορεία και οικονομία.

Ο ιδιοκτήτης και Γεωργικός Σύμβουλος Γιαννης Μητρουσης συνομίλησε με τους:
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταμενίτη Διονύση
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασελάκη Στέφανο
Πρόεδρο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελο Σωκράτη
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη Νικόλαο
τ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτσης Αλέξη
Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τοψίδη Χριστόδουλο
Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολο
Αντιπεριφερειάρχης Καβαλας Μαρκόπουλος Θόδωρο
Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη
Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δημου Παγγαίου κ. Παπαθανασίου Μίμη

Ο Γιαννης Μητρουσης αναφέρει:
Είναι η πιο πολυπληθής Agrotica που έχω ζήσει. Διαπιστώνω ότι οι αγρότες μας είναι επαγγελματίες και επιζητούν όλο και περισσότερο τη γνώση και τη τεχνολογία για να αναπτυχθούν και να παράξουν ακόμη πιο ποιοτικά προϊόντα.
Έζησα μια Agrotica τρομερά πολιτισμένη.
Οι αγρότες μας διαδήλωσαν άκρως πολιτισμένα για τα δίκαια αιτήματα τους, χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα ούτε στο κόσμο ούτε στην έκθεση.
Εμείς από μεριά μας μεταφέραμε στο πολιτικό χώρο τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει ο αγρότης. Επισημάναμε ότι αγρότες ηλικίας κάτω των 35 ετών είναι το 7% του αγροτικού πληθυσμού.
Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική που ακολουθείται πρέπει να αλλάξει τώρα γιατί ο νέος κόσμος δεν ακολουθεί το επάγγελμα λόγο αυτών των προβλημάτων, όποτε είναι αποδεδειγμένο μαθηματικά ότι θα στερέψουμε από ελληνική αγροτικη παραγωγή.

Ευχήθηκε, Καλή παραγωγική χρόνια. Είναι στη διάθεση όλων των αγροτών. Τους καλεί να επισκεφθούν τα κέντρα εξυπηρέτησης Αγροτών & επενδύσεων Μητρουσης για να λύσουν ότι απορία έχουν σχετικά με τις επιδοτήσεις και τη νέα Κοινή αγροτικη πολιτική και να κάνουν μια δήλωση ΟΣΔΕ που θα τους δώσει τη μέγιστη επιδότηση.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη