Ευρεία σύσκεψη φορέων για τη φιλοξενία και διαχείριση των Ουκρανών προσφύγων στην ΠΕ Καβάλας με συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου κκ Στεφάνου, του Βουλευτή κ. Πασχαλίδη, των Δημάρχων Παγγαίου κ. Αναστασιάδη, Νέστου κ. Μιχαηλίδη και Θάσου κ. Κυριακίδη, εκπροσώπων του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου και του δημάρχου Καβάλας, του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα, του διοικητή του Camp κ. Ρέμου και εκπροσώπων των Ουκρανών στην Καβάλα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί κοινή επιστολή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής περί άμεσης διαμόρφωσης του ρόλου, του πλαισίου δράσης και των αρμοδιοτήτων της κάθε αυτοδιοικητικής βαθμίδας εν όψει των επερχόμενων περαιτέρω προσφυγικών αφίξεων (δυστυχώς ο πόλεμος μαίνεται και ήδη έχουν έλθει στην Ελλάδα πάνω από 12.000 ξεριζωμένες ψυχές).

Επίσης αποφασίστηκε συντονιστής κάθε είδους προσφορών αλλά και της ζήτησης σε στέγη και υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης να είναι η Δομή με την πλούσια εμπειρία σε μηχανοργάνωση και τεχνογνωσία σε διαχείριση τέτοιων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Αντιδημάρχου Παγγαίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας
Επόμενο άρθροΤις επόμενες ημέρες ξεκινά τα δρομολόγια το νέο πλοίο «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI»